Bier recept Nieuw België Tripel

Altijd al een Tripel bier willen brouwen. Brouw je nu eigen Nieuw België Triple!

Een tripel is een bierstijl die door de meeste speciaalbier drinkers zeer gewaardeerd wordt. Er zijn talloze tripelbieren beschikbaar in de slijterijen. Sommige bierzaken in belgie hebben wel honderden soorten van verschillende brouwers in het assortiment.

Een tripel is een bierstijl van hogegisting. Het alcoholpercentage is hoog en zit daarom vaak tussen de 7 a 10 %. De smaak is vaak droog omdat er in de tripel bier recepten vaak gebruik wordt gemaakt van kristalsuiker. Omdat kristalsuiker volledig vergist, geeft dit een droge smaak. Hier kun je een tripel goed aan herkennen.

In een tripel bier recept wordt ook regelmatig gebruik van ingredienten zoals koriander en sinaasappelschil

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptTripel bier recept
Brouwdatum
BierstijlTripel
Volume10,0 l
Begin SG1,066 SG
Berekende kleur (Morey)10 EBC
Berekende bitterheid (Rager)39 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
10,00 lWater uit Water
7,30 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,01 kgPilsmoutDingemans3 EBC71,8 %
0,54 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC19,3 %
0,22 kgMünchenermoutDingemans15 EBC7,9 %
0,03 kgAroma 50Dingemans50 EBC1,1 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
56,0 °C2 min.15 min.4,4 l/kg
67,0 °C15 min.30 min.4,4 l/kg
73,0 °C10 min.20 min.4,4 l/kg
78,0 °C10 min.5 min.4,4 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
10,2 gTargetpellets11,0%60 min.37,0 IBU
3,8 gHallertau Hersbruckerpellets2,5%15 min.0,8 IBU
7,3 gSaazpellets3,8%0 min.1,5 IBU

Overige ingrediënten

HoeveelheidNaamTypeGebruik
3,75 gKorianderzaadspecerijkoken

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Belgian Ale Yeast (1214)bovengist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

code