Tripel bier is een bierstijl afkomstig uit België, met een licht tot medium amberkleur en een alcoholgehalte van meestal rond de 7% tot 10%. Tripelbier wordt gebrouwen met gerstemout en heeft een zoete, kruidige smaak met tonen van fruit, koriander en andere specerijen.Geschiedenis van de bierstijl tripel

Tripelbier is een moderne bierstijl die is ontstaan in de jaren 70 in België. Het werd voor het eerst gebrouwen door de brouwerij Westmalle, als een variant op hun abdijbier, Westmalle Dubbel. Tripelbier werd snel populair in de rest van Europa en de Verenigde Staten.

Hoe smaakt een tripel?

Tripelbier heeft een zoete, kruidige smaak, met tonen van fruit, koriander en andere specerijen. Sommige tripelbieren hebben ook een vleugje karamel of honing. De smaak van tripelbier wordt beïnvloed door het gebruik van gerstemout en soms ook andere graansoorten in het brouwproces. Tripelbier heeft ook een vollere, rijkere smaak dan andere bierstijlen.Welke gerechten combineren goed met tripelbier?

Tripelbier combineert goed met gerechten met een zoete of kruidige smaak, zoals paté, gegrild vlees met een pittige marinade, of desserts met specerijen. Tripelbier is ook een goede keuze om te drinken bij kaasplankjes, omdat de zoete smaak van het bier de smaak van de kaas benadrukt.

Opzoek naar een bierbrouw pakket? Maak een keuze uit de beste aanbieders van Nederland!

Belangrijkste brouwers van tripelbier

Er zijn veel brouwerijen die tripelbier produceren, voornamelijk in België. Sommige van de bekendste brouwers van tripelbier zijn:

  • Westmalle: Westmalle is een Belgische brouwerij die bekendstaat om haar tripelbier, Westmalle Tripel. Het bier heeft een zoete, kruidige smaak, met tonen van fruit, koriander en andere specerijen.
  • Chimay: Chimay is een Belgische brouwerij die bekendstaat om haar abdijbieren. Hun tripelbier, Chimay Tripel, heeft een zoete, kruidige smaak, met tonen van fruit, koriander en andere specerijen.
  • Leffe: Leffe is een Belgisch biermerk dat bekendstaat om zijn abdijbieren. Hun tripelbier, Leffe Tripel, heeft een zoete, kruidige smaak, met tonen van fruit, koriander en andere specerijen.
  • St. Bernardus: St. Bernardus is een Belgische brouwerij die bekendstaat om haar tripelbier, St. Bernardus Tripel. Het bier heeft een zoete, kruidige smaak, met tonen van fruit, koriander en andere specerijen.Zelf een Tripel bier brouwen!

Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een Tripel bier te brouwen en daardoor de bierstijl nog beter te leren kennen. Wij hebben een aantal bierbrouw recepten die je zou kunnen proberen!

Conclusie

Tripel bier is een populaire bierstijl afkomstig uit België, met een licht tot medium amberkleur en een zoete, kruidige smaak. Het combineert goed met gerechten met een zoete of kruidige smaak, zoals paté, gegrild vlees met een pittige marinade, of desserts met specerijen. Er zijn veel brouwerijen die tripelbier produceren, met Westmalle, Chimay, Leffe en St. Bernardus als enkele van de bekendste. Als je op zoek bent naar een bier met een zoete, kruidige smaak en tonen van fruit, koriander en andere specerijen, is een tripel een goede keuze.

Vergroot je bierbrouw kennis

Bierbrouwrecepten.nl is er voor de beginnende tot aan de gevorderde hobby bierbrouwer. Wij delen met jou de lekkerste recepten, maar geven ook advies over zelf bier brouwen. Ingrediënten heb je uiteraard ook nodig en hier wil je zo min mogelijk voor betalen. Bierbrouwrecepten.nl vergelijkt alle brouwwinkels uit Nederland en België.

Mocht je iets missen op onze website, neem contact op en grote kans dat wij dit gaan opnemen op de website.

Brouwwinkel vergelijken

Brouwwinkel vergelijken
Vergelijk alle brouwinkels!

Brouwwinkel vergelijken
Beste bierbrouw pakket Plus

Beste bierbrouw pakket
bierbrouwpakket

Bierbrouw pakket
Zelf bier brouwen

Zelf bier brouwen
Leer zelf je eigen bier brouwen!

Zelf bier brouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *