Beste Bier Brouwketel

In onze zoektocht naar de beste bier brouwketel hebben we gekeken naar automatische all-in-one brouwketels. Met automatisch en all-in-one brouwen wordt bedoeld dat de maisch, filter/spoel, koken en koelen stap in één brouwketel kan. Je programmeert de ketel op de juiste temperaturen en een pomp circuleert het wort door de ketel heen. 

Ken je het bierbrouw proces nog niet helemaal, bekijk dan onze zelf bier brouwen pagina voor meer informatie.

Er zijn verschillende volumes in brouwketels te verkrijgen, de meeste brouwketel merken hebben een 30 liter en 60 liter variant. Let op, dat er 30 liter staat betekent niet dat je 30 liter bier kunt brouwen. Er past ongeveer 8 tot maximaal 9 kilo mout in een maischkorf van een 30 liter brouwketel. Het ligt dus aan de bierstijl die je gaat brouwen hoeveel liter bier je kunt maken. Een blond zal 25 liter zijn, terwijl een zware Russian Imperial Stout maximaal 15 liter zal zijn. 

De Easy Brew 30, Brew Monk 30 en Brew Monk Titan kennen we uit eigen ervaring. Video’s over reviews hebben we van YouTube geselecteerd om jou meer informatie te geven.

Bestel een bierbrouw pakket van Brouwpunt
Klarnstein 30 liter brouwketel
Easybrew 30
Royal Catering 60 liter
Brew Monk Titan brouwketel

30 liter brouwketel

Easybrew 30

60 liter brouwketel

Royal Catering 60 liter

Bier Brouwketel vergelijken

30 liter - brouwketels

Klarstein 30 compleet
 
€ 250
Easybrew 30
 
€ 389
Brew Monk 30 liter
 
€ 449

60 liter - brouwketels

Royal Catering 60 liter
 
€ 569
Arsegan EasyBrew 60 Brouwketel
 
€ 575
 
€ 72030 liter brouwketel

Een 30 liter brouwketel is een populaire maat voor thuisbrouwers die hun eigen bier willen brouwen. Het is groot genoeg om een fatsoenlijke batch bier te brouwen, maar ook niet zo groot dat het onhandig is om te hanteren of op te slaan. Met een 30 liter brouwketel kun je meestal ongeveer 20-25 liter bier brouwen, afhankelijk van het recept en de hoeveelheid verdamping tijdens het brouwproces. Dit is meestal genoeg voor ongeveer 50 a 70 flesjes bier.

Klarstein Maischfest

Klarstein Maischfest Brouwketel

Klarstein heeft in korte tijd het landschap en concurrentie van de brouwketels veranderd. Het is een all-in-one brouwketel met alles wat je nodig hebt om bier te brouwen. De prijs van deze ketel is dus inclusief wortkoeler. De brouwketel wordt compleet geleverd en het uiterlijk en opties zijn basic maar voldoende om bier te kunnen brouwen. Bij Klarstein zijn er veel andere tools beschikbaar om de ketel te kunnen upgraden. Denk aan een RVS vergistingsvat, hopspiders en dompelkoelers. Allemaal tegen een zeer scherpe prijs.

Klarstein bestellen

Klarstein Maischfest

Automatische brouwketel

Arsegan EasyBrew SB30

Easybrew SB30 Brouwketel

Arsegan heeft al jaren een goede en hardlopende brouwketel op de markt. De EasyBrew 30 is geschikt voor alle bierstijlen. Ook bij deze brouwketel krijg je de wortkoeler meegeleverd en dat is zeer netjes voor de prijs. Er zijn veel reviews te vinden op het internet. Ook zijn er veel instructie filmpjes over het brouwen met een Easybrew. Ook wij zijn begonnen met een EasyBrew 30! De ketel wordt regelmatig opnieuw bekeken en er worden in nieuwe modellen verbeteringen doorgevoerd. Enige risico bij deze ketel is de leverancier, die is al een keer failliet gegaan en is niet zo populair meer. Risico voor de garantie.

Easybrew SB30 Bestellen

EasyBrew SB30

Automatische brouwketel

Brewmonk 30 liter

Brew Monk Brouwketel

De Brew Monk is een uitstekende ketel en uit eigen ervaring weet ik dat er weinig mankementen aan zijn. Het aantal garantie meldingen is laag in de verhouding met verkochte ketels. Er zijn verschillende versies uitgekomen en met iedere versie verbeteren ze de ketel. De nieuwste variant is de 2022 versie en er zit een peilglas waar het wort met de pomp rond wordt gepompt. Deze is betrouwbaarder dan de maat eenheden in de brouwketel zelf. Nadeel van deze ketel is dat hij erg duur is geworden door de recente inflatie en transportkosten. 

Brew Monk Bestellen

Brew Monk 30 liter

Automatische brouwketel60 liter brouwketel

Een 60 liter brouwketel is een grotere maat dan de standaard 30 liter brouwketel en is ideaal voor thuisbrouwers die grotere batches bier willen brouwen of die zich bezighouden met professionelere brouwprocessen. Met een 60 liter brouwketel kun je meestal ongeveer 40-50 liter bier brouwen, afhankelijk van het recept en de hoeveelheid verdamping tijdens het brouwproces. Dit is meestal genoeg voor ongeveer 100 flesjes bier.

Royal Catering Brouwketel

Royal Catering Brouwketel

De roestvrijstalen brouwketel heeft een hoge capaciteit van 62 liter voor een werkvolume van 60 liter. De schaalverdeling in liter geeft u de mogelijkheid ingrediënten nauwkeurig toe te voegen. De brouwketel is uitgerust met een printplaat die de programma-instellingen bestuurt, zodat het brouwproces precies wordt uitgevoerd. Het intuïtieve en gebruiksvriendelijke aanraakbedieningspaneel geeft u toegang tot de verschillende functies. Beginners kunnen vertrouwen op de automatische modus, terwijl ervaren brouwers de handmatige modus kunnen gebruiken om hun eigen recepten uit te proberen.

Royal Catering Bestellen

Royal Catering

Automatische brouwketel

Arsegan EasyBrew SB60

Arsegan EasyBrew 60 Brouwketel

Zoals bij de 30 liter variant is ook de Arsegan EasyBrew 60 al jaren lang zeer populair. De EasyBrew 60 is zeer geschikt voor alle bierstijlen. Ook bij deze brouwketel krijg je de wortkoeler meegeleverd en dat is zeer netjes voor de prijs. Er zijn veel reviews te vinden op het internet. Ook zijn er veel instructie filmpjes over het brouwen met een Easybrew. De ketel wordt regelmatig opnieuw bekeken en er worden in nieuwe modellen verbeteringen doorgevoerd. Enige risico bij deze ketel is de leverancier, die is al een keer failliet gegaan en is niet zo populair meer. Risico voor de garantie.

Arsegan Easybrew 60 bestellen

EasyBrew SB60

Automatische brouwketel

Brew Monk Titan

Brew Monk Titan Brouwketel

De Brew Monk Titan is de 60 liter variant van de normale Brew Monk. Ook deze brouwketel hebben wij tijdelijk verkocht. Deze werd voornamelijk verkocht aan vriendengroepen of verenigingen. 150 flesjes bier is ook erg veel voor een hobbybrouwer. Ook ik heb met vrienden deze ketel om bier te brouwen, zie bijvoorbeeld de BCBS kloon. Grotere broertje van de 30 liter variant. De ketel heeft dezelfde diameter maar een hogere korf. Omdat er meer mout in kan heb je ook meer kans dat het moutbed dichtslaat. Houdt dus rekening met een langere brouwdag.

Brew Monk titan bestellen

Brew Monk Titan 

Automatische brouwketelBEKIJK ONZE MEEST RECENTE BLOG POSTS

Elektrische Fatbikes voor beginners

Elektrische Fatbikes bieden een unieke en opwindende manier om zowel door de stad te reizen [...]

5 tips om een geslaagde barbecue te organiseren

Niets leuker dan een barbecue om de zomer in te zetten, maar bij de organisatie [...]

Koffie kopen – gemalen of hele bonen? – 5 Overwegingen

’s Ochtends wakker worden met de geur van verse koffie die door je huis zweeft [...]

Zelf Mede Maken – Zeer makkelijk en Lekker!

In de wereld van ambachtelijke drankjes moeten we ook zeker de stijl Mede niet vergeten. [...]

De Perfecte Cadeaus voor de Bierliefhebber: Verras je Vriend met Stijl

Als je een vriend hebt die dol is op bier, dan is er geen betere [...]

Bier in de keuken: een culinair avontuur

Bierliefhebber? Culinaire avonturier? Als jij net als veel anderen geniet van een koud biertje, heb [...]

De perfecte combinatie: Vlees en bier

Een gezellige avond met vrienden of familie is pas compleet met een heerlijke maaltijd en [...]

Franziskaner Weißbier: Een bier met een rijke historie en invloed op de biercultuur

Bier is een van de oudste en meest geliefde dranken ter wereld. Het heeft een [...]

Beste Brouwketel - De meest gestelde vragen

Een bier brouwketel is een speciale kookpot die wordt gebruikt om bier te brouwen. Het is een belangrijk onderdeel van het brouwproces, omdat het wordt gebruikt om het wort (ongegist bier) te koken en hop toe te voegen om het bier smaak te geven en te stabiliseren.

De bier brouwketel is ontworpen om het koken van het wort te vergemakkelijken en de hitte gelijkmatig te verdelen. Veel brouwketels hebben ook accessoires zoals een thermometer en kraan om het wort te kunnen aftappen. Brouwketels kunnen in verschillende maten worden gemaakt, afhankelijk van de hoeveelheid bier die men wil brouwen.

Kortom, een bier brouwketel is een onmisbaar stuk gereedschap voor thuisbrouwers en professionele brouwerijen om hun eigen bier te maken.

De capaciteit van een bier brouwketel hangt af van de hoeveelheid bier die je wilt brouwen. Over het algemeen wordt aanbevolen om een brouwketel te kiezen die iets groter is dan de hoeveelheid wort die je gaat koken, om te voorkomen dat de ketel overloopt tijdens het koken.

Voor een beginnende thuisbrouwer wordt meestal een brouwketel van 20 tot 30 liter aanbevolen, afhankelijk van de grootte van de batches die je wilt maken. Als je van plan bent om grotere batches te maken, dan kun je een brouwketel overwegen die tot 50 of 100 liter kan bevatten.

Het is belangrijk om bij het kiezen van de capaciteit van je bier brouwketel ook rekening te houden met de ruimte die je beschikbaar hebt om de ketel op te slaan en te gebruiken, en de kracht van de warmtebron die je gaat gebruiken om de ketel te verwarmen.

Of een elektrische bier brouwketel beter is dan een gasgestookte, hangt af van je persoonlijke voorkeur en de omstandigheden waarin je gaat brouwen. Beide soorten brouwketels hebben hun voor- en nadelen.

Een elektrische brouwketel heeft als voordeel dat je geen gasfles nodig hebt, wat handig kan zijn als je geen toegang hebt tot een gasaansluiting of als je geen gasfles wilt opslaan. Elektrische brouwketels hebben meestal ook een betere temperatuurregeling, wat belangrijk is voor de verschillende stappen in het brouwproces. Bovendien zijn ze doorgaans makkelijker schoon te maken dan gasgestookte brouwketels.

Gasgestookte brouwketels hebben als voordeel dat ze doorgaans krachtiger zijn dan elektrische brouwketels, wat handig kan zijn als je grotere batches wilt brouwen. Daarnaast kun je met gasgestookte brouwketels buiten brouwen, waardoor je meer ruimte hebt om te werken en geen last hebt van dampen in huis.

Het is dus belangrijk om te bepalen wat voor jou belangrijk is en welke omstandigheden je hebt om te beslissen welke type brouwketel je wilt gebruiken.

De tijd die nodig is om een batch bier te brouwen met een brouwketel kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de batch, het type bier dat je brouwt, en de ervaring van de brouwer. Over het algemeen kan het brouwen van een batch bier tussen de 3 en 6 uur duren.

Het brouwproces bestaat uit verschillende stappen, zoals het verwarmen van water tot de juiste temperatuur, het mouten van de granen, het koken van het wort, het toevoegen van hop, het koelen van het wort en het overbrengen naar een gistvat om te vergisten.

Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen voor elk van deze stappen om een goed resultaat te krijgen. Ook is het belangrijk om te onthouden dat het vergisten van het bier nog enkele dagen tot weken in beslag kan nemen, afhankelijk van het type bier en de vergistingstemperatuur.

Het isoleren van je bier brouwketel kan helpen om de warmte vast te houden en de temperatuur van het wort beter te reguleren tijdens het brouwproces. Dit kan vooral nuttig zijn als je werkt met een elektrische brouwketel, omdat deze vaak minder krachtig is dan een gasgestookte brouwketel.

Door je brouwketel te isoleren, kun je energie besparen en de tijd die nodig is om het wort te verwarmen verkorten. Hierdoor kun je de brouwketel efficiënter gebruiken en ook een betere controle krijgen over de temperatuur van het wort tijdens het koken.

Er zijn verschillende manieren om je bier brouwketel te isoleren, zoals het gebruik van isolatiemateriaal of het plaatsen van een deksel op de ketel. Sommige brouwketels zijn ook ontworpen met een dubbele wand of een vacuümisolatielaag om warmteverlies te verminderen.

Ja, de meeste moderne bier brouwketels hebben een temperatuurregeling waarmee je de temperatuur van het wort kunt regelen tijdens het brouwproces. De temperatuurregeling kan afhankelijk van de brouwketel verschillen, maar vaak zijn er digitale controllers waarmee je de temperatuur kunt instellen en monitoren.

Het is belangrijk om de temperatuur nauwkeurig te regelen tijdens het brouwproces, omdat dit invloed heeft op de smaak en het karakter van het uiteindelijke bier. Verschillende stappen in het brouwproces vereisen ook verschillende temperaturen. Zo moet het mouten van de granen gebeuren bij een relatief lage temperatuur, terwijl het koken van het wort meestal bij een hogere temperatuur plaatsvindt.

Als je een bier brouwketel gebruikt zonder een ingebouwde temperatuurregeling, kun je nog steeds de temperatuur regelen door gebruik te maken van een externe thermometer en het handmatig bijstellen van de warmtebron. Het is echter wel belangrijk om de temperatuur regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat deze constant blijft tijdens het brouwproces.

Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor een bier brouwketel, afhankelijk van het model en het merk van de brouwketel. Hieronder vind je enkele veelvoorkomende accessoires:

 1. Filterplaat: dit accessoire is handig voor het filteren van het wort voordat het wordt overgebracht naar het gistingsvat.

 2. Wort chiller: een wort chiller is een buizensysteem dat je in het kokende wort plaatst om het snel af te koelen. Dit vermindert de kans op infecties en helpt om de smaak van het bier te verbeteren.

 3. Wortpomp: een wortpomp kan worden gebruikt om het wort te verplaatsen van de brouwketel naar het gistingsvat, wat handig kan zijn als je werkt met een grote hoeveelheid wort.

 4. Temperatuursensor: een externe temperatuursensor kan worden gebruikt om de temperatuur van het wort te controleren tijdens het brouwproces.

 5. Gistvat: een gistvat wordt gebruikt om het wort na het brouwen te laten vergisten. Er zijn verschillende soorten gistvaten beschikbaar, van plastic tot roestvrij staal.

 6. Trechter: een trechter kan worden gebruikt om de ingrediënten veilig en gemakkelijk in de brouwketel te gieten.

 7. Reinigingsmiddelen: speciale reinigingsmiddelen kunnen worden gebruikt om de brouwketel na het brouwen grondig te reinigen en te desinfecteren.

 8. Roerstaaf: een roerstaaf kan worden gebruikt om de ingrediënten in de brouwketel goed te mengen.

 9. Hopzakjes: hopzakjes kunnen worden gebruikt om de hop tijdens het koken van het wort te filteren.

Er zijn ook veel andere accessoires beschikbaar, afhankelijk van je specifieke behoeften en budget.

Het onderhouden van je bier brouwketel is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken en dat je er veilig mee kunt werken. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van je brouwketel:

 1. Reinig je brouwketel na elk gebruik grondig. Gebruik hiervoor warm water en een mild reinigingsmiddel. Spoel de brouwketel daarna goed af met schoon water.

 2. Controleer regelmatig of alle afdichtingen in goede staat zijn. Als er afdichtingen versleten of beschadigd zijn, vervang deze dan zo snel mogelijk om te voorkomen dat er lekkages ontstaan.

 3. Maak de buitenkant van de brouwketel schoon met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek.

 4. Als je een roestvrijstalen brouwketel hebt, gebruik dan geen schurende of agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze de afwerking kunnen beschadigen.

 5. Controleer regelmatig of de verwarmingselementen en de temperatuursensoren schoon zijn en vrij van aangekoekt vuil.

 6. Gebruik alleen schoon en helder water om de brouwketel te vullen.

 7. Bewaar de brouwketel op een droge plaats en bescherm deze tegen stof en vuil.

 8. Als je de brouwketel gedurende langere tijd niet gebruikt, zorg er dan voor dat deze goed is afgedroogd en bewaar deze op een droge plaats.

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen voor het onderhoud van je bier brouwketel, omdat de specifieke procedures kunnen variëren afhankelijk van het model en merk van de brouwketel.

Voor beginnende thuisbrouwers is het meestal het beste om te beginnen met een eenvoudige bier brouwketel die niet te duur is en die gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden is. Hier zijn enkele opties die geschikt zijn voor beginners:

 1. Een aluminium brouwketel: Dit type brouwketel is relatief goedkoop en gemakkelijk te vinden. Het is ook licht van gewicht en gemakkelijk te hanteren. Een nadeel is dat aluminium niet zo duurzaam is als roestvrij staal.

 2. Een roestvrijstalen brouwketel: Roestvrijstalen brouwketels zijn duurzamer en gaan langer mee dan aluminium brouwketels. Ze zijn echter ook duurder. Roestvrijstalen brouwketels zijn gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden dan aluminium brouwketels.

 3. Een brouwketelkit: Er zijn verschillende brouwketelkits op de markt die speciaal zijn ontworpen voor beginnende thuisbrouwers. Deze kits bevatten meestal alles wat je nodig hebt om te beginnen met brouwen, inclusief een brouwketel, een gistingsvat en andere accessoires.

 4. Een elektrische brouwketel: Elektrische brouwketels zijn gemakkelijker te gebruiken dan gasgestookte brouwketels omdat ze geen open vuur hebben. Ze zijn ook veiliger en gemakkelijker te regelen. Elektrische brouwketels zijn meestal wel duurder dan gasgestookte brouwketels.

Het is belangrijk om te onthouden dat de beste bier brouwketel voor jou afhangt van je persoonlijke behoeften en budget. Het is een goed idee om verschillende opties te onderzoeken en te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Bier brouwketel