Een Quadrupel is de zwaarste bierstijl uit het Belgische speciaalbier assortiment. Na Blond, Dubbel en Tripel zal je dus de Quadrupel vinden. Eigenlijk is het wel vreemd dat wij een Quadrupel bier tegenwoordig nog onder de Belgische bieren vinden passen. Origineel heeft Brouwerij La Trappe deze naam bedacht voor hun zwaarste bier. De Quadrupel van La Trappe is nog steeds een klassieker en erg lekker bij eigenlijk alle gelegenheden.

Ons Quadrupel bier recept is een typisch Belgisch brouwrecept met lekker veel karamel mouten. We gebruiken pilsmout als basismout en vullen aan met zware karamel mouten. Hierdoor wordt het bier zeer donker, tot bijna zwart. Een Quadrupel mag dit hebben. Je zal dus geen koffie of chocolade proeven, maar echt puur de zoetigheid uit de karamel mouten.

De hop keuze is eenvoudig, een Quadrupel bier heeft een lage bitterheid en geen hoparoma smaak nodig. Het unieke karakter van een Quadrupel halen we uit de mouten en de gist keuze

Als gist gebruiken we de T-58 van Fermentis, een alleskunner. Wel belangrijk dat je het vergisten in een klimaatkast doet zodat je de temperatuur kunt controleren. Rond de 18 á 20 graden is optimaal voor deze gist.

Zelf bier brouwen? Brouw eens een Quadrupel bier met een bierbrouw pakket!

Zelf bier brouwen

Quadrupel bier recept - bierbrouw recepten

Omschrijving

Waarde

Naam recept

Huisbier – Quadrupel bier – Bierbrouwrecepten.nl

Bierstijl

Quadrupel

Volume

10,0 l

Begin SG

1,096 SG

Eind SG

1,027 SG

Kleur

68 EBC

Bitterheid

32 IBU

Brouwzaalrendement

70,0 %

Kooktijd

60 min.

 

Ingrediënten + schema Quadrupel bier recept

Maisch en spoelwater

Liters
$99.99
12 L
5,2 L
Stap
$99.99
Maischwater
Spoelwater

Mout

Hoeveelheid

Naam

Kleur

3.00 kg

Pilsmout

3 EBC

0.40 kg

Cara 120

120 EBC

0.40 kg

Special B

350 EBC

0.50 kg

Kristalsuiker

0 EBC

Hop

Hoeveelheid Naam Type % alfazuur Kooktijd IBU
20.0 g Spalt Select bellen 5.0% 60 min. 31.8 IBU

Gist

Hoeveelheid Naam Type
10 gram Fermentis T-58 bovengist

Overige ingrediënten

Hoeveelheid Naam Type Gebruik
     

Maischschema

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

62,0 °C

1 min

45 min

2,63 l/k

72,0 °C

1 min

15 min

2,63 l/k

78,0 °C

1 min

5 min

2,63 l/k

Opmerkingen:

Dit bier is niet al te moeilijk om te brouwen. Het venijn van dit quadrupel bier recept zit hem meer in het geduld hebben tot de rijping is afgerond. Al het bier boven de 5% alcohol geef je ongeveer 1 maand rijpingstijd per % erbij. Dus voor dit quadrupel bier recept betekent dat 4% boven de standaard 5% en dat is dus gelijk aan minimaal 4 maanden rijpen. Laat het bier ook echt zolang staan, het wordt er echt beter van!

Bekijk onze Quadrupel bierbrouw recepten

Vergroot je bierbrouw kennis

Bierbrouwrecepten.nl is er voor de beginnende tot aan de gevorderde hobby bierbrouwer. Wij delen met jou de lekkerste recepten, maar geven ook advies over zelf bier brouwen. Ingrediënten heb je uiteraard ook nodig en hier wil je zo min mogelijk voor betalen. Bierbrouwrecepten.nl vergelijkt alle brouwwinkels uit Nederland en België.

Mocht je iets missen op onze website, neem contact op en grote kans dat wij dit gaan opnemen op de website.

Brouwwinkel vergelijken

Brouwwinkel vergelijken
Vergelijk alle brouwinkels!

Brouwwinkel vergelijken
Beste bierbrouw pakket Plus

Beste bierbrouw pakket
bierbrouwpakket

Bierbrouw pakket
Zelf bier brouwen

Zelf bier brouwen
Leer zelf je eigen bier brouwen!

Zelf bier brouwen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

code