Quadrupelbier is een bierstijl afkomstig uit België, met een donkerbruine tot zwarte kleur en een alcoholgehalte van meestal rond de 9% tot 12%. Quadrupelbier wordt gebrouwen met gerstemout en heeft een zoete, volle smaak met tonen van fruit, karamel, koffie en chocolade.Geschiedenis van de bierstijl quadrupel

Quadrupelbier is een moderne bierstijl die is ontstaan in de jaren 90 in België. Het werd voor het eerst gebrouwen door de brouwerij La Trappe, als een variant op hun abdijbier, La Trappe Quadrupel. Quadrupelbier werd snel populair in de rest van Europa en de Verenigde Staten.

Opzoek naar een bierbrouw pakket? Maak een keuze uit de beste aanbieders van Nederland!

Hoe smaakt een quadrupel?

Quadrupelbier heeft een zoete, volle smaak, met tonen van fruit, karamel, koffie en chocolade. Sommige quadrupelbieren hebben ook een vleugje specerijen of kandijsuiker. De smaak van quadrupelbier wordt beïnvloed door het gebruik van gerstemout en soms ook andere graansoorten in het brouwproces. Quadrupelbier heeft ook een vollere, rijkere smaak dan andere bierstijlen.

Welke gerechten combineren goed met quadrupel?

Quadrupelbier combineert goed met gerechten met een zoete of volle smaak, zoals chocolade desserts, gebraden vlees, of kaasplankjes. Quadrupelbier is ook een goede keuze om te drinken bij kaasplankjes, omdat de zoete smaak van het bier de smaak van de kaas benadrukt.Belangrijkste brouwers van quadrupel

Er zijn veel brouwerijen die quadrupelbier produceren, voornamelijk in België. Sommige van de bekendste brouwers van quadrupelbier zijn:

  • La Trappe: La Trappe is een Nederlandse brouwerij die bekendstaat om haar abdijbieren. Hun quadrupelbier, La Trappe Quadrupel, heeft een zoete, volle smaak, met tonen van fruit, karamel, koffie en chocolade.
  • Chimay: Chimay is een Belgische brouwerij die bekendstaat om haar abdijbieren. Hun quadrupel bier, Chimay Grand Reserve, heeft een zoete, volle smaak, met tonen van fruit, karamel, koffie en chocolade.
  • Leffe: Leffe is een Belgisch biermerk dat bekendstaat om zijn abdijbieren. Hun quadrupel bier, Leffe Royale, heeft een zoete, volle smaak, met tonen van fruit, karamel, koffie en chocolade.
  • St. Bernardus: St. Bernardus is een Belgische brouwerij die bekendstaat om haar quadrupel bier, St. Bernardus Abt 12. Het bier heeft een zoete, volle smaak, met tonen van fruit, karamel, koffie en chocolade.

Zelf een Quadrupel bier brouwen!

Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een quadrupel bier te brouwen en daardoor de bierstijl nog beter te leren kennen. Wij hebben een aantal bierbrouw recepten die je zou kunnen proberen!Conclusie

Quadrupelbier is een populaire bierstijl afkomstig uit België, met een donkerbruine tot zwarte kleur en een zoete, volle smaak. Het combineert goed met gerechten met een zoete of volle smaak, zoals chocolade desserts, gebraden vlees, of kaasplankjes. Er zijn veel brouwerijen die quadrupelbier produceren, met La Trappe, Chimay, Leffe en St. Bernardus als enkele van de bekendste. Als je op zoek bent naar een bier met een zoete, volle smaak en tonen van fruit, karamel, koffie en chocolade, is quadrupelbier een goede keuze.

Vergroot je bierbrouw kennis

Bierbrouwrecepten.nl is er voor de beginnende tot aan de gevorderde hobby bierbrouwer. Wij delen met jou de lekkerste recepten, maar geven ook advies over zelf bier brouwen. Ingrediënten heb je uiteraard ook nodig en hier wil je zo min mogelijk voor betalen. Bierbrouwrecepten.nl vergelijkt alle brouwwinkels uit Nederland en België.

Mocht je iets missen op onze website, neem contact op en grote kans dat wij dit gaan opnemen op de website.

Brouwwinkel vergelijken

Brouwwinkel vergelijken
Vergelijk alle brouwinkels!

Brouwwinkel vergelijken
Beste bierbrouw pakket Plus

Beste bierbrouw pakket
bierbrouwpakket

Bierbrouw pakket
Zelf bier brouwen

Zelf bier brouwen
Leer zelf je eigen bier brouwen!

Zelf bier brouwen

Bekijk de meeste recente artikelen

Elektrische Fatbikes voor beginners

Elektrische Fatbikes bieden een unieke en opwindende manier om zowel door de stad te reizen [...]

5 tips om een geslaagde barbecue te organiseren

Niets leuker dan een barbecue om de zomer in te zetten, maar bij de organisatie [...]

Koffie kopen – gemalen of hele bonen? – 5 Overwegingen

’s Ochtends wakker worden met de geur van verse koffie die door je huis zweeft [...]

Zelf Mede Maken – Zeer makkelijk en Lekker!

In de wereld van ambachtelijke drankjes moeten we ook zeker de stijl Mede niet vergeten. [...]

De Perfecte Cadeaus voor de Bierliefhebber: Verras je Vriend met Stijl

Als je een vriend hebt die dol is op bier, dan is er geen betere [...]

Bier in de keuken: een culinair avontuur

Bierliefhebber? Culinaire avonturier? Als jij net als veel anderen geniet van een koud biertje, heb [...]

De perfecte combinatie: Vlees en bier

Een gezellige avond met vrienden of familie is pas compleet met een heerlijke maaltijd en [...]

Franziskaner Weißbier: Een bier met een rijke historie en invloed op de biercultuur

Bier is een van de oudste en meest geliefde dranken ter wereld. Het heeft een [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *