Doe jij aan bier brouwen en bottel je regelmatig je eigen bierflesjes? Dan is het hartstikke leuk om een eigen bierfles etiketten te maken! Vandaag bij bierbrouwrecepten.nl een stappengids met hoe jij dit zelf thuis kunt doen.

Waarom zelf bierfles etiketten maken?

Er zijn verschillende redenen waarom je zelf bierfles etiketten zou willen maken. Misschien heb je zelf bier gebrouwen en wil je dit verkopen aan vrienden en familie, of misschien heb je gewoon zin om iets unieks te creëren voor een feestje of speciale gelegenheid. Wat de reden ook is, het maken van zelfgemaakte bierfles etiketten is een leuke manier om je bier persoonlijk te maken en te laten opvallen.

Zelf bier brouwen is helemaal niet zo moeilijk. Check hier wat de beste bierbrouw pakketten zijn!Wat heb je nodig om bierfles etiketten te maken?

Voordat je aan de slag gaat met het maken van je eigen bierfles etiketten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste materialen hebt. Dit is wat je nodig hebt:

 • Een computer met designsoftware, zoals Adobe Illustrator, Inkscape of Canva. Dit is nodig om het etiket te ontwerpen en op te maken.
 • Een printer om het etiket af te drukken. Zorg ervoor dat je een printer hebt die geschikt is voor het afdrukken van etiketten, bijvoorbeeld een inkjet- of laserprinter met speciale etikettenpapier.
 • Etikettenpapier of -stickers. Er zijn verschillende soorten etikettenpapier en -stickers beschikbaar, dus kies een soort die geschikt is voor jouw printer en het doel van het etiket.
 • Eventueel een cutter of een trimmer om het etiket op de juiste grootte te knippen. Als je etikettenpapier gebruikt, is dit nodig om het etiket op maat te maken. Als je etikettenstickers gebruikt, is dit niet nodig.
 • Eventueel lijm of een ander soort plakmiddel om het etiket op de fles te plakken. Dit is afhankelijk van het soort etikettenpapier of -stickers dat je gebruikt. Sommige soorten hebben al lijm aan de achterkant, terwijl andere soorten een aparte lijm of plakmiddel vereisen.
 • Een foto of afbeelding die je wilt gebruiken voor het etiket, als je dat wilt. Je kunt ook tekst of andere ontwerpelementen toevoegen aan het etiket, afhankelijk van wat je wilt communiceren.
 • Een goed idee voor het ontwerp van het etiket. Bedenk wat je wilt dat het etiket communiceert en hoe je dat op een visueel aantrekkelijke manier kunt doen.Stappen om een bierfles etiketten te maken

Om een bierfles etiket te maken, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Kies de software die je wilt gebruiken om het etiket te ontwerpen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals Adobe Illustrator, Inkscape of Canva. Kies de software die het beste bij jouw behoeften en vaardigheden past.
 2. Maak een nieuw document aan in de software en kies de afmetingen van het etiket. Zorg ervoor dat je de afmetingen van het etiket opmaakt op basis van de afmetingen van de fles waarop je het wilt plakken.
 3. Voeg eventueel een afbeelding of foto toe aan het etiket. Je kunt ook tekst of andere ontwerpelementen toevoegen, afhankelijk van wat je wilt communiceren.
 4. Pas het ontwerp van het etiket aan totdat je tevreden bent met het resultaat. Probeer verschillende layout-opties uit en pas de kleuren en lettertypen aan totdat het etiket er professioneel en aantrekkelijk uitziet.
 5. Sla het etiket op als een afdrukbaar bestand, bijvoorbeeld in PDF-formaat.
 6. Zoek etikettenpapier of -stickers die geschikt zijn voor jouw printer. Er zijn verschillende soorten beschikbaar, dus kies een soort die geschikt is voor jouw printer en het doel van het etiket.
 7. Laad het etikettenpapier of -stickers in de printer en zet de printer in om het etiket af te drukken.
 8. Als je etikettenpapier gebruikt, gebruik dan een cutter of trimmer om het etiket op de juiste grootte te knippen. Als je etikettenstickers gebruikt, is dit niet nodig.
 9. Gebruik eventueel lijm of een ander soort plakmiddel (melk wordt ook veel gebruikt door hobbybrouwers) om het etiket op de fles te plakken. Dit is afhankelijk van het soort etikettenpapier of -stickers dat je gebruikt. Sommige soorten hebben al lijm aan de achterkant, terwijl andere soorten een aparte lijm of plakmiddel vereisen.
 10. Laat het etiket drogen voordat je de fles gebruikt of verzendt. Zorg ervoor dat het etiket goed is bevestigd en niet loslaat voordat je de fles gebruikt.

Deel je creatie!

Uiteraard ben je trots op het bier etiketten wat je zelf hebt ontworpen. Check je bier in op Untappd of zet een flesje neer tijdens een bierproeverij met vrienden!Vergroot je bierbrouw kennis

Bierbrouwrecepten.nl is er voor de beginnende tot aan de gevorderde hobby bierbrouwer. Wij delen met jou de lekkerste recepten, maar geven ook advies over zelf bier brouwen. Ingrediënten heb je uiteraard ook nodig en hier wil je zo min mogelijk voor betalen. Bierbrouwrecepten.nl vergelijkt alle brouwwinkels uit Nederland en België.

Mocht je iets missen op onze website, neem contact op en grote kans dat wij dit gaan opnemen op de website.

Brouwwinkel vergelijken

Brouwwinkel vergelijken
Vergelijk alle brouwinkels!

Brouwwinkel vergelijken
Beste bierbrouw pakket Plus

Beste bierbrouw pakket
bierbrouwpakket

Bierbrouw pakket
Zelf bier brouwen

Zelf bier brouwen
Leer zelf je eigen bier brouwen!

Zelf bier brouwen

Bekijk de meeste recente artikelen

Elektrische Fatbikes voor beginners

Elektrische Fatbikes bieden een unieke en opwindende manier om zowel door de stad te reizen [...]

5 tips om een geslaagde barbecue te organiseren

Niets leuker dan een barbecue om de zomer in te zetten, maar bij de organisatie [...]

Koffie kopen – gemalen of hele bonen? – 5 Overwegingen

’s Ochtends wakker worden met de geur van verse koffie die door je huis zweeft [...]

Zelf Mede Maken – Zeer makkelijk en Lekker!

In de wereld van ambachtelijke drankjes moeten we ook zeker de stijl Mede niet vergeten. [...]

De Perfecte Cadeaus voor de Bierliefhebber: Verras je Vriend met Stijl

Als je een vriend hebt die dol is op bier, dan is er geen betere [...]

Bier in de keuken: een culinair avontuur

Bierliefhebber? Culinaire avonturier? Als jij net als veel anderen geniet van een koud biertje, heb [...]

De perfecte combinatie: Vlees en bier

Een gezellige avond met vrienden of familie is pas compleet met een heerlijke maaltijd en [...]

Franziskaner Weißbier: Een bier met een rijke historie en invloed op de biercultuur

Bier is een van de oudste en meest geliefde dranken ter wereld. Het heeft een [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *