Witbier is een bierstijl met een lichtgele tot witte kleur, afkomstig uit België. Het wordt gebrouwen met tarwe, koriander en sinaasappelschil en heeft een fruitig aroma en een zoete, kruidige smaak. Witbier heeft een alcoholgehalte van meestal rond de 5%.Geschiedenis van de bierstijl witbier

Witbier is een oude bierstijl die al sinds de Middeleeuwen in België wordt gebrouwen. Het werd oorspronkelijk gebrouwen door de Cisterciënzer monniken in de abdij van Westmalle. In de jaren 70 werd witbier populair in de Verenigde Staten, mede dankzij de opkomst van de craft beer-beweging.

Hoe smaakt witbier?

Witbier heeft een fruitig aroma, met tonen van citrus, koriander en sinaasappel. De smaak is zoet en kruidig, met een vleugje koriander en sinaasappel. Witbier heeft ook een zweem-achtige smaak, afkomstig van het gebruik van tarwe in het brouwproces. In vergelijking met andere bierstijlen is witbier vaak wat zoeter van smaak.

Brouw zelf eens een witbier met een bierbrouw pakket!

Welke gerechten combineren goed met witbier?

Witbier is een veelzijdige bierstijl die goed combineert met verschillende gerechten. Het is bijvoorbeeld een goede keuze om te drinken bij lichtere gerechten, zoals salades en visgerechten. Witbier is ook een goede match voor gerechten met fruit, zoals salades met mango of gegrilde ananas. Het is ook een populaire keuze om te drinken bij zomerse gerechten, zoals gegrilde vis of visgerechten.Belangrijkste brouwers van witbier

Er zijn veel brouwerijen die witbier produceren, voornamelijk in België. Sommige van de bekendste brouwers van witbier zijn:

  • Hoegaarden: Hoegaarden is een Belgisch biermerk dat bekendstaat om zijn witbier, Hoegaarden Witbier. Het bier heeft een fruitig aroma, met tonen van koriander en sinaasappel, en een zoete, kruidige smaak.
  • Leffe: Leffe is een Belgisch biermerk dat bekendstaat om zijn abdijbieren. Hun witbier, Leffe Blonde, heeft een fruitig aroma en een zoete, kruidige smaak, met tonen van koriander en sinaasappel.

Zelf een Witbier brouwen!

Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een witbier te brouwen en daardoor de bierstijl nog beter te leren kennen. Wij hebben een aantal bierbrouw recepten die je zou kunnen proberen!Conclusie

Witbier is een populaire bierstijl afkomstig uit België, met een fruitig aroma en een zoete, kruidige smaak. Het combineert goed met lichtere gerechten, zoals salades en visgerechten, en is ook een goede keuze om te drinken bij zomerse gerechten. Er zijn veel brouwerijen die witbier produceren, met Hoegaarden, Duvel, Leffe en Westmalle als enkele van de bekendste. Als je op zoek bent naar een fruitig en kruidig bier met een milde smaak, is witbier een goede keuze.

Vergroot je bierbrouw kennis

Bierbrouwrecepten.nl is er voor de beginnende tot aan de gevorderde hobby bierbrouwer. Wij delen met jou de lekkerste recepten, maar geven ook advies over zelf bier brouwen. Ingrediënten heb je uiteraard ook nodig en hier wil je zo min mogelijk voor betalen. Bierbrouwrecepten.nl vergelijkt alle brouwwinkels uit Nederland en België.

Mocht je iets missen op onze website, neem contact op en grote kans dat wij dit gaan opnemen op de website.

Brouwwinkel vergelijken

Brouwwinkel vergelijken
Vergelijk alle brouwinkels!

Brouwwinkel vergelijken
Beste bierbrouw pakket Plus

Beste bierbrouw pakket
bierbrouwpakket

Bierbrouw pakket
Zelf bier brouwen

Zelf bier brouwen
Leer zelf je eigen bier brouwen!

Zelf bier brouwen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *