Bier recepten

Bekijk onze selectie aan zeer creatieve bierrecepten. Brouw het na of geef er je eigen draai aan. Vergeet ons niet te laten weten hoe het bier smaakt!

Begin jouw bierbrouw avontuur met de recepten van bierbrouwrecepten.nl

Bierbrouw recepten

Hobbybrouwen is al jaren een weg aan het timmeren in de meeste populaire vrijetijdsbesteding. Zelf bier brouwen is natuurlijk ook steeds makkelijker te doen aangezien er genoeg starterspakketten met kant en klare instructies en ingredienten beschikbaar zijn. Brouwpunt.nl is daar een goed voorbeeld van waar je met een investering van een paar tientjes erachter kunt komen of bierbrouwen voor jou is weggelegd. Heb je het brouwvirus te pakken en wil je zelf aan de slag, dan kom je al snel bij ons uit om inspiratie op te doen om je eigen creaties te maken.

Neem een kijkje naar onze bierrecepten en deel met ons jouw beste recept en kom (indien gewenst) met naam op deze bierrecepten pagina!

Blond bier recept

Witbier recept

witbier brouw recept

Weizen bier recept

Saison bier recept

IPA bier recept

Dubbel bier recept

Tripel bier recept

Quadrupel bier recept

Quadrupel bierbrouw recept

Porter bier recept

Bierbrouw recept porter

Barleywine recept

Imperial stout recept

Bierbrouw recept stout

Overige bierstijlen

Hoe wordt het bierrecept gemaakt?

Wij van Bierbrouwrecepten.nl hebben erg veel ervaring met het opstellen en brouwen van bier. Om een recept samen te stellen maken wij gebruik van de software Brouwhulp. Voor iedere beginnende brouwer een top tool om je recepten te maken. Zo zie je van te voren namelijk al wat de kleur, bitterheid en alcoholpercentage van je bier gaat worden. Je kunt instellen wat voor bierstijl je wilt maken en de tool geeft aan waar je tussen moet gaan zitten.

Hoeveel bier kun je brouwen met het bierrecept?

Wij stellen onze recepten in op 10 liter bier. Uiteraard kun je zelf de hoeveelheden bijstellen en de aantallen halveren en verdubbelen. Brouw je in een brouwketel?  Hartstikke leuk dan heb je het brouwvirus al goed te pakken! Maar heb jij een brouwketel van 30 liter, denk dan niet dat je onze recepten keer 3 moet doen. 30 liter is het maximale wat een brouwketel gevuld kan worden. Controleer altijd de hoeveel mout die je kan storten in de ketel en stel daar je recept op af. Het kan goed zijn dat je maar 15 liter Russian Imperial stout kunt brouwen, maar wel 25 liter blond bier in dezelfde ketel.

Hoe kan ik beginnen met bier Brouwen?

Lees je onze recepten en kun je niet wachten om ze ook te gaan brouwen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ons advies is om eerst een bierbrouw starterspakket te kopen voor je zelf aan de slag gaat met eigen recepten. Brouwpunt.nl is een hele goede site om als beginnende brouwer ervaring op te doen. Zij hebben ook een uitgebreide cursus waarin je ook de ingrediënten goed leert kennen.

Vergroot je bierbrouw kennis met Bierbrouwrecepten.nl

Bierbrouwrecepten.nl is er voor de beginnende tot aan de gevorderde hobby bierbrouwer. Wij delen met jou de lekkerste recepten, maar geven ook advies over zelf bier brouwen. Ingrediënten heb je uiteraard ook nodig en hier wil je zo min mogelijk voor betalen. Bierbrouwrecepten.nl vergelijkt alle brouwwinkels uit Nederland en België.

Mocht je iets missen op onze website, neem contact op en grote kans dat wij dit gaan opnemen op de website.

 

Brouwwinkel vergelijken

Brouwwinkel vergelijken
Vergelijk alle brouwinkels!

Brouwwinkels vergelijken
Beste bierbrouw pakket Plus

Bierbrouw pakket vergelijken
Kies het beste bierbrouw pakket!

Beste bierbrouw pakket
Zelf bier brouwen

Zelf bier brouwen
Leer zelf je eigen bier brouwen!

Zelf bier brouwen

Onze laatste blog posts