Bier recept Oatmeal Stout Kampioensontbijt

Altijd al een Oatmeal Stout bier willen brouwen. Brouw je eigen Oatmeal Stout Kampioensontbijt.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptKampioensontbijt
Brouwdatum
BierstijlStout (Oatmeal)
Volume10,0 l
Begin SG1,049 SG
Berekende kleur (Morey)50 EBC
Berekende bitterheid (Rager)47 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
9,45 lWater uit Water
7,25 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,73 kgPale mout. HalcyonThomas Fawcett and Sons5 EBC78,9 %
0,15 kgHavervlokkenSupermarkt2 EBC6,9 %
0,12 kgPale Crystal moutThomas Fawcett and Sons60 EBC5,7 %
0,08 kgCrystal moutThomas Fawcett and Sons130 EBC3,4 %
0,06 kgChocolademoutDingemans900 EBC2,8 %
0,05 kgCarafa IWeyermann900 EBC2,2 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
50,0 °C2 min.30 min.4,3 l/kg
68,0 °C15 min.45 min.4,3 l/kg
78,0 °C10 min.10 min.4,3 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
32,3 gE.K. Goldingsbellen4,9%60 min.47,4 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Irish Ale (1084)bovengist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *