Bier recept Dry Stout

Altijd al een Dry Stout bier willen brouwen. Brouw je eigen Dry Stout.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptDry Stout
Brouwdatum
BierstijlStout (Irish Dry)
Volume10,0 l
Begin SG1,042 SG
Berekende kleur (Morey)79 EBC
Berekende bitterheid (Rager)41 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
8,50 lWater uit Water
3,51 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,40 kgPale mout. HalcyonThomas Fawcett and Sons5 EBC70,1 %
0,40 kgGerstvlokkenSupermarkt2 EBC19,9 %
0,20 kgGeroosterde gerstThomas Fawcett and Sons1200 EBC10,0 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Eiwitrust49,0 °C1 min.15 min.4,3 l/kg
Amylaserust64,0 °C1 min.60 min.4,3 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
29,1 gGoldings – E.K.bellen4,8%75 min.41,4 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Irish Ale (1084)bovengist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *