Bier recept Klassiek Rauchbier

Altijd al een Rookbier willen brouwen. Brouw je eigen Klassiek Rauchbier.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptKlassiek Rauchbier
Brouwdatum
BierstijlKlassiek rookbier
Volume10,0 l
Begin SG1,053 SG
Berekende kleur (Morey)32 EBC
Berekende bitterheid (Rager)25 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
10,75 lWater uit Water
1,81 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,12 kgPilsmoutWeyermann3 EBC44,0 %
0,90 kgRookmoutWeyermann6 EBC35,4 %
0,35 kgMünchner IWeyermann15 EBC13,7 %
0,10 kgCaramunich IIWeyermann120 EBC3,9 %
0,05 kgMelanoidinemoutWeyermann70 EBC2,0 %
0,03 kgCarafa Special IIIWeyermann1400 EBC1,0 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust68,0 °C1 min.60 min.4,2 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
20,2 gHallertauer Traditionbellen4,0%60 min.24,0 IBU
6,2 gHallertauer Traditionbellen4,0%10 min.1,5 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Bohemian Lager (2124)ondergist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *