Hoe leer je nou het beste een brouwerij kennen? Wij bij Het Bierwarenhuys vinden dat dat het beste gaat door de Core Range bieren van ze te proeven. Naast de Core Range bieren brengt een brouwerij ieder jaar ook nog seizoensbieren en een aantal specials uit. Toch zijn wij van mening dat als je een nieuwe brouwerij ontdekt je het beste kan beginnen bij de core range bieren. Dit komt doordat deze bieren al een hele lange tijd gebrouwen worden en het recept dus al helemaal geperfectioneerd is. Een bijkomend voordeel is dat ze het gehele jaar beschikbaar zijn bij de brouwer.

Heeft iedere brouwerij een Core Range?

Helaas niet. Dit is natuurlijk heel jammer en jij weet na het lezen van het stukje hierboven waarom! Dit kan twee redenen hebben, de eerste is dat de brouwerij te klein is om een Core Range op te zetten. De meeste kleine brouwers maken een bier en proberen eerst deze te verkopen. Ze zijn dus nog helemaal niet bezig met het maken van een Core Range of Special Range, omdat ze nog niet genoeg capaciteit hebben. De tweede reden is dat de brouwerij hier simpelweg niet bij stilgestaan heeft om bepaalde bieren tot Core Range te benoemen. Want de capaciteit hebben ze hier wel voor en bepaalde bieren zijn ook zeker het gehele jaar op voorraad.

Hoe ziet een Core Range er uit en hoe wordt die samengesteld?

De Core Range wordt in eerste instantie bepaald door de brouwer zelf. Vaak besluit die om de wat ‘veiligere’ bierstijlen zoals een blond, wit en tripel in de Core Range te stoppen. Na verloop van tijd veranderd de samenstelling van een Core Range vaak omdat één van de specials van de brouwerijen zo goed loopt dat ze besluiten om deze aan de Core Range toe te voegen. Zo kan je bijvoorbeeld aan één van de etiketten zien bij het Core Range Pakket van brouwerij Bliksem dat deze in eerste instantie niet in het pakket zat (Het vierde flesje van links).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *