Bier recept Oatmeal Stout Kampioensontbijt
Altijd al een Oatmeal Stout bier willen brouwen. Brouw je eigen Oatmeal Stout Kampioensontbijt.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Kampioensontbijt |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Stout (Oatmeal) |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,049 SG |
Berekende kleur (Morey) | 50 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 47 IBU |
Brouwzaalrendement | 75,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
9,45 l | Water uit Water |
7,25 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
1,73 kg | Pale mout. Halcyon | Thomas Fawcett and Sons | 5 EBC | 78,9 % |
0,15 kg | Havervlokken | Supermarkt | 2 EBC | 6,9 % |
0,12 kg | Pale Crystal mout | Thomas Fawcett and Sons | 60 EBC | 5,7 % |
0,08 kg | Crystal mout | Thomas Fawcett and Sons | 130 EBC | 3,4 % |
0,06 kg | Chocolademout | Dingemans | 900 EBC | 2,8 % |
0,05 kg | Carafa I | Weyermann | 900 EBC | 2,2 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
50,0 °C | 2 min. | 30 min. | 4,3 l/kg | |
68,0 °C | 15 min. | 45 min. | 4,3 l/kg | |
78,0 °C | 10 min. | 10 min. | 4,3 l/kg |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
32,3 g | E.K. Goldings | bellen | 4,9% | 60 min. | 47,4 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Irish Ale (1084) | bovengist |