Een heerlijk glas met koud bier, zo kennen de meesten het maar je kan ook koken met bier. Misschien is het toevoegen van bier aan een stoofpotje nog wel bekend hiernaast zijn er echter meer manieren om het gele goud onderdeel te maken van je lunch of avondeten.

De meest lekkere pannenkoeken met bier in het beslag

Wil je echt lekker beslag maken dan voeg je bier toe aan je mengel. Het koolzuur en de gist in het biertje zorgen voor een extra luchtig beslag. Zo kan je de helft van de melk of het water vervangen door jouw favoriete flesje. Ook geeft het natuurlijk net even een extra smaakje aan je gerecht.

Bruin bier in de stoofschotel

Een donker biertje zorgt voor een lekkere volle smaak in je stoof. Je kunt voor merken gaan zoals Westmalle, Orval, St Bernardus of Rochefort. Hiermee maak je samen met wat ui, laurier, een boterham met mosterd zo een traditionele Vlaamse stoofpot. Natuurlijk serveer je deze met heerlijke Vlaamse verse frieten en je favoriete drankje.

Bierbrood met je favoriete biertje

Dat je ook brood kan maken met je favoriete speciaal biertje zal voor veel mensen als een verrassing komen. Toch is het goed te doen. Je zal hier ongeveer een uurtje kooktijd mee bezig zijn en je hebt de volgende ingrediënten nodig:
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 1 el olijfolie
  • 300 ml bier
  • Boter
  • Olijfolie
Vet een cakevorm in met de boter. Doe de bakmeel daarna toe aan een kom en voeg hieraan de zout en een scheutje olijfolie toe. Als laatste doe je ook het biertje bij je mengel. Meng alles met schone handen goed door elkaar. Als je deeg samenhangend is kan je stoppen met mengen. Het kan zijn dat het geheel nog wat te droog is. Voeg dan een beetje water toe. Als laatste leg je de deeg in het ingevette bakblik. Bak het nu op 180-190 in 45 minuten gaar.            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *