Niets leuker dan een barbecue om de zomer in te zetten, maar bij de organisatie van zo’n gezellig feestje komt wel heel wat kijken. Hoe zorg je ervoor dat je gasten het naar hun zin hebben en dat ook jij als gastheer- of vrouw helemaal kunt ontspannen? Neem onderstaande tips ter harte en je creëert een onvergetelijke ervaring voor iedereen, gewoon in je achtertuin!

1. Investeer in een goede BBQ

Het eerste wat je nodig hebt om je barbecue te doen slagen, is natuurlijk een degelijke BBQ! Tegenwoordig bestaan er gelukkig ontelbare mogelijkheden voor elke situatie: van compacte modellen die je gemakkelijk in een klein berghok wegstopt tot extra grote, ingebouwde BBQ’s die ook een esthetische functie hebben, alles kan. 

Belangrijk is dat je bij de zoektocht naar een BBQ rekening houdt met kwaliteit en vooral, brandveiligheid. Daarbij loont het de moeite om te investeren in een BBQ die flexibiliteit biedt bij het bereiden van gerechten. Zo kan je met bepaalde toestellen braden, grillen en zelfs brood en pizza bakken.

2. Maak van je eten een eye-catcher

Eten moet lekker zijn – vooral tijdens een barbecue – maar het oog wil natuurlijk ook wat. Er is geen betere manier om je gasten in de watten te leggen dan door de gerechten die je hebt bereid op een leuke, creatieve manier te presenteren. Het hoeft daarom geen haute-cuisine te zijn, maar experimenteer gerust eens met verschillende stijlen om je gerechten te presenteren. 

Zorg ook voor een goede combinatie van groenten, vlees en vis en biedt eventueel hapjes aan om de smaakpapillen en de ogen van je gasten op het hoofdgerecht voor te bereiden. Eén ding is zeker: iedereen zal veel meer van de barbecue genieten als je je best doet voor een leuke presentatie.

3. Bedruk je bierglazen

Wie aan een barbecue denkt, denkt waarschijnlijk ook aan lekkere (al dan niet alcoholische) drankjes. Die moeten er ook zijn en zelfs in dit geval geldt dat een goede presentatie het halve werk is. Er zijn verschillende manieren om zelfs een eenvoudig biertje extra lekker te maken, bijvoorbeeld door het in een leuk, gepersonaliseerd bierglas te serveren. 

Bierglazen bedrukken met een merknaam of tekstje is niet alleen origineel, het kan tegenwoordig ook erg gemakkelijk online bij websites als Beers and Brands. In een twee drie heb je dan een aantal persoonlijke, creatieve glazen die een lekker fris biertje nog zoveel hemelser maken.

4. Muziek, meastro, muziek

Nee, je hoeft echt niet zelf piano leren spelen om je gasten tijdens een barbecue te vermaken, maar een beetje muziek kan natuurlijk nooit kwaad. Leg dus gedurende het tuinfeestje gerust je favoriete mix op van leuke, zomerse liedjes om je gasten in de juiste sfeer te brengen. 

Het voordeel is dat je tegenwoordig leuke draagbare speakers vindt waarmee je gerust de hele tuin kunt rondwandelen of die je gewoon op tafel kunt laten staan. Zo geniet je ook buitenshuis van gezellige muziek.

5. Doe zoveel mogelijk op voorhand

Last but not least: het is belangrijk dat je zoveel mogelijk voorbereidingswerk effectief op voorhand doet, om verschillende redenen. Ten eerste omdat je dan je volledige aandacht kunt geven aan het bereiden van gerechten, inkopen doen en de tafel zetten. 

Daarbij maakt deze aanpak het een stuk gemakkelijker om zelf ook van je tuinfeestje te genieten, doordat je niet om de haverklap moet rechtstaan om gasten te bedienen of nog wat bestek te gaan halen. Extra je best doen op voorhand is een must als je wilt dat je barbecue een succes wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *