Bier recept Brave Broeder
Altijd al een Quadrupel bier willen brouwen. Brouw je eigen Brave Broeder.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Brave Broeder |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Quadrupel |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,083 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 47 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 42 IBU |
| Brouwzaalrendement | 70,0 % |
| Kooktijd | 75 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 16,75 l | Water uit Water |
| -3,02 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 2,52 kg | Pilsmout | Dingemans | 3 EBC | 65,3 % |
| 0,50 kg | Münchenermout | Dingemans | 15 EBC | 13,1 % |
| 0,17 kg | Special B (Cara 400) – Dingemans | utf8 | 393 EBC | 4,3 % |
| 0,17 kg | Cara 120 | Dingemans | 120 EBC | 4,3 % |
| 0,17 kg | Aroma 50 | Dingemans | 50 EBC | 4,3 % |
| 0,08 kg | Melanoidinemout | Weyermann | 70 EBC | 2,2 % |
| 0,08 kg | Lichte tarwemout | Dingemans | 3 EBC | 2,2 % |
| 0,17 kg | Kristalsuiker | Supermarkt | 0 EBC | 4,3 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Amylaserust | 67,0 °C | 1 min. | 60 min. | 4,5 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 36,1 g | Hallertauer Tradition | bellen | 4,4% | 75 min. | 42,2 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | Belgian Abbey II (1762) | bovengist |
