Bier recept Maibock-Helles bock
Bock bier wordt over het algemeen tijdens de koudere maanden van het jaar gedronken. De meest bekende is daarom ook wel de herstbock. Een bock is niets meer dan een bier wat gebrouwen is door een brouwer met alle resten die hij nog had van de zomermaanden. Tijdens de laatste brouwdag van het jaar wordt alles gebruikt wat aanwezig is en zo is de bierstijl Bock ontstaan.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
BrouwHulp Recept uitdraai
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Maibock-Helles bock |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Meibock en Blonde bock |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,067 SG |
Berekende kleur (Morey) | 16 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 28 IBU |
Brouwzaalrendement | 70,0 % |
Kooktijd | 60 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
12,75 l | Water uit Water |
0,47 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
2,10 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 65,7 % |
1,10 kg | Münchner I | Weyermann | 15 EBC | 34,3 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
Amylaserust | 69,0 °C | 1 min. | 60 min. | 4,0 l/kg |
Hop
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
7,2 g | Magnum | bellen | 14,0% | 60 min. | 27,7 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Bavarian Lager (2206) | ondergist |