BrouwHulp Recept uitdraai
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Belgische Dubbel |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Dubbel |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,063 SG |
Berekende kleur (Morey) | 35 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 24 IBU |
Brouwzaalrendement | 70,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
10,50 l | Water uit Water |
2,14 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
2,12 kg | Pilsmout | Dingemans | 3 EBC | 73,9 % |
0,20 kg | Münchenermout | Dingemans | 15 EBC | 6,9 % |
0,10 kg | Special B | Dingemans | 350 EBC | 3,5 % |
0,10 kg | Cara 120 | Dingemans | 120 EBC | 3,5 % |
0,10 kg | Aroma 50 | Dingemans | 50 EBC | 3,5 % |
0,15 kg | Donker amber kandijsiroop | Zelf gemaakt | 100 EBC | 5,2 % |
0,10 kg | Kristalsuiker | Supermarkt | 0 EBC | 3,5 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
Amylaserust | 65,0 °C | 1 min. | 60 min. | 4,0 l/kg |
Hop
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
19,0 g | Tettnanger Tettnang | bellen | 4,3% | 90 min. | 23,9 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Trappist High Gravity (3787) | bovengist |