Belgisch blond bier recept

Belgisch blond is een van de meest gedronken bierstijlen ter wereld (op pils na). Dit recept is een typisch blondbier recept die goed doordrinkbaar is en ook lekker hoppig. Let tijdens het brouwen goed op je maischschema. Door de temperatuur het zelfde te houden zal je van beide suikers (vergistbare en onvergistbare) genoeg in je bier krijgen.

Klassieker, maar erg lekker!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptBelgisch Blond
Brouwdatum
BierstijlBlond
Volume10.0 l
Begin SG1.062 SG
Berekende kleur (Morey)18 EBC
Berekende bitterheid (Rager)42 IBU
Brouwzaalrendement70.0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
10.0 lWater uit Water
6 lSpoelwater

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
4.40 kgPilsmoutDingemans3 EBC81.5 %
0.20 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC3.7 %
0.20 kgAroma 50Dingemans50 EBC3.7 %
0.60 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC11.1 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust66.0 °C1 min.60 min.4.0 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
44.0 gHallertauer Traditionbellen4.0%90 min.42.1 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1.0 pak(ken)Belgian Ale Yeast (1214)bovengist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code