Bock bier recept Kaiserbock

Bock bier wordt over het algemeen tijdens de koudere maanden van het jaar gedronken. De meest bekende is daarom ook wel de herstbock. Een bock is niets meer dan een bier wat gebrouwen is door een brouwer met alle resten die hij nog had van de zomermaanden. Tijdens de laatste brouwdag van het jaar wordt alles gebruikt wat aanwezig is en zo is de bierstijl Bock ontstaan.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptKaiserbock
Brouwdatum
BierstijlBockbier
Volume10,0 l
Begin SG1,064 SG
Berekende kleur (Morey)34 EBC
Berekende bitterheid (Rager)40 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
10,00 lWater uit Water
7,40 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,71 kgPilsmoutWeyermann3 EBC59,2 %
0,48 kgCara-pilsWeyermann4 EBC16,7 %
0,35 kgMünchner IWeyermann15 EBC12,0 %
0,30 kgCara-redWeyermann50 EBC10,5 %
0,05 kgCarafa Special IWeyermann900 EBC1,6 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
62,0 °C1 min.10 min.3,5 l/kg
72,0 °C15 min.45 min.3,5 l/kg
78,0 °C10 min.5 min.3,5 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
26,3 gHallertau Mittelfrühpellets4,0%90 min.34,7 IBU
21,1 gHallertau Mittelfrühpellets4,0%10 min.5,6 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Bavarian Lager (2206)ondergist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code