Barleywine bier recept Grootvoet

Barleywine is een van de zwaarste bierstijlen. Heerlijk zoet door de hoeveelheid restsuikers die na de vergisting overblijven in het bier. Hou je van een barrel aged smaak, oak age dit recept dan met houtsnippers en jouw favorieten sterke drank.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptGrootvoet
Brouwdatum
BierstijlBarley Wine
Volume10,0 l
Begin SG1,084 SG
Berekende kleur (Morey)39 EBC
Berekende bitterheid (Rager)317 IBU
Brouwzaalrendement65,0 %
Kooktijd180 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
13,70 lWater uit Water
9,79 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
4,01 kgPale Ale moutDingemans7 EBC89,6 %
0,47 kgCara 120Dingemans120 EBC10,4 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
68,0 °C2 min.60 min.3,1 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
34,2 gChinookpellets13,0%first wort hop161,4 IBU
31,6 gChinookpellets13,0%60 min.135,6 IBU
43,1 gCascadepellets5,5%0 min.13,1 IBU
12,1 gCentennialpellets10,0%0 min.6,7 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)American Ale (1056)bovengist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code