Bier brouw recept Eisbock

Bock bier wordt over het algemeen tijdens de koudere maanden van het jaar gedronken. De meest bekende is daarom ook wel de herstbock. Een bock is niets meer dan een bier wat gebrouwen is door een brouwer met alle resten die hij nog had van de zomermaanden. Tijdens de laatste brouwdag van het jaar wordt alles gebruikt wat aanwezig is en zo is de bierstijl Bock ontstaan.

Lees hier hoe je een Eisbock kunt maken

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptEisbock
Brouwdatum
BierstijlEisbock/IJsbok
Volume10,0 l
Begin SG1,095 SG
Berekende kleur (Morey)27 EBC
Berekende bitterheid (Rager)43 IBU
Brouwzaalrendement77,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
12,15 lWater uit Water
6,49 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,32 kgPilsmoutWeyermann3 EBC56,3 %
1,60 kgMünchner IWeyermann15 EBC38,9 %
0,20 kgCaramunich IWeyermann90 EBC4,8 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust68,0 °C1 min.60 min.3,0 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
10,8 gMagnumbellen13,0%90 min.39,1 IBU
6,2 gHallertauer Traditionbellen4,0%30 min.3,5 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Bohemian Lager (2124)ondergist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code