Bier brouw recept Eisbock
Bock bier wordt over het algemeen tijdens de koudere maanden van het jaar gedronken. De meest bekende is daarom ook wel de herstbock. Een bock is niets meer dan een bier wat gebrouwen is door een brouwer met alle resten die hij nog had van de zomermaanden. Tijdens de laatste brouwdag van het jaar wordt alles gebruikt wat aanwezig is en zo is de bierstijl Bock ontstaan.
Lees hier hoe je een Eisbock kunt maken
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
BrouwHulp Recept uitdraai
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Eisbock |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Eisbock/IJsbok |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,095 SG |
Berekende kleur (Morey) | 27 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 43 IBU |
Brouwzaalrendement | 77,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
12,15 l | Water uit Water |
6,49 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
2,32 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 56,3 % |
1,60 kg | Münchner I | Weyermann | 15 EBC | 38,9 % |
0,20 kg | Caramunich I | Weyermann | 90 EBC | 4,8 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
Amylaserust | 68,0 °C | 1 min. | 60 min. | 3,0 l/kg |
Hop
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
10,8 g | Magnum | bellen | 13,0% | 90 min. | 39,1 IBU |
6,2 g | Hallertauer Tradition | bellen | 4,0% | 30 min. | 3,5 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Bohemian Lager (2124) | ondergist |