Bier recept Duitse Bock

Bock bier wordt over het algemeen tijdens de koudere maanden van het jaar gedronken. De meest bekende is daarom ook wel de herstbock. Een bock is niets meer dan een bier wat gebrouwen is door een brouwer met alle resten die hij nog had van de zomermaanden. Tijdens de laatste brouwdag van het jaar wordt alles gebruikt wat aanwezig is en zo is de bierstijl Bock ontstaan.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptDuitse Bock
Brouwdatum
BierstijlBockbier
Volume10,0 l
Begin SG1,061 SG
Berekende kleur (Morey)34 EBC
Berekende bitterheid (Rager)31 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
14,75 lWater uit Water
-1,83 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,82 kgMünchner IWeyermann15 EBC63,1 %
0,80 kgPilsmoutWeyermann3 EBC27,7 %
0,09 kgCaramunich IIIWeyermann150 EBC3,1 %
0,09 kgCaramunich IWeyermann90 EBC3,1 %
0,04 kgMelanoidinemoutWeyermann70 EBC1,5 %
0,04 kgCara-aromaWeyermann400 EBC1,5 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust68,0 °C1 min.60 min.5,1 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
7,8 gMagnumbellen14,0%60 min.31,2 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Bavarian Lager (2206)ondergist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code