Bierrecept Münchener licht
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Münchener licht |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Münchener Helles |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,048 SG |
Berekende kleur (Morey) | 9 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 25 IBU |
Brouwzaalrendement | 83,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
10,00 l | Water uit Water |
1,94 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
1,63 kg | Pilsmout | Dingemans | 3 EBC | 84,5 % |
0,17 kg | Tarwevlokken | Supermarkt | 2 EBC | 8,8 % |
0,08 kg | Zuurmout | Weyermann | 5 EBC | 3,9 % |
0,05 kg | Melanoidinemout | Weyermann | 70 EBC | 2,7 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
62,0 °C | 1 min. | 20 min. | 5,2 l/kg | |
72,0 °C | 15 min. | 30 min. | 5,2 l/kg | |
78,0 °C | 10 min. | 5 min. | 5,2 l/kg |
Hop
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
23,5 g | Tettnanger | bellen | 3,5% | 90 min. | 24,7 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Munich Lager (2308) | ondergist |