BrouwHulp Recept uitdraai
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Noord Engelse Brown Ale |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Brown Ale |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,050 SG |
Berekende kleur (Morey) | 30 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 26 IBU |
Brouwzaalrendement | 70,0 % |
Kooktijd | 75 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
10,55 l | Water uit Water |
1,80 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
1,95 kg | Pale mout. Maris Otter | Thomas Fawcett and Sons | 5 EBC | 83,8 % |
0,15 kg | Aroma 50 | Dingemans | 50 EBC | 6,5 % |
0,10 kg | Cara-amber | Weyermann | 70 EBC | 4,3 % |
0,07 kg | Aroma 150 | Dingemans | 150 EBC | 3,2 % |
0,05 kg | Pale Chocolate mout | Thomas Fawcett and Sons | 525 EBC | 2,1 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
Amylaserust | 67,0 °C | 1 min. | 60 min. | 4,5 l/kg |
Hop
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
16,3 g | Goldings – E.K. | bellen | 5,0% | 75 min. | 24,4 IBU |
6,2 g | Goldings – E.K. | bellen | 5,0% | 5 min. | 1,5 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | London Ale Yeast (1028) | bovengist |