BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptNoord Engelse Brown Ale
Brouwdatum
BierstijlBrown Ale
Volume10,0 l
Begin SG1,050 SG
Berekende kleur (Morey)30 EBC
Berekende bitterheid (Rager)26 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
10,55 lWater uit Water
1,80 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,95 kgPale mout. Maris OtterThomas Fawcett and Sons5 EBC83,8 %
0,15 kgAroma 50Dingemans50 EBC6,5 %
0,10 kgCara-amberWeyermann70 EBC4,3 %
0,07 kgAroma 150Dingemans150 EBC3,2 %
0,05 kgPale Chocolate moutThomas Fawcett and Sons525 EBC2,1 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust67,0 °C1 min.60 min.4,5 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
16,3 gGoldings – E.K.bellen5,0%75 min.24,4 IBU
6,2 gGoldings – E.K.bellen5,0%5 min.1,5 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)London Ale Yeast (1028)bovengist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code