Bier recept Jopen Koyt
Basis
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Jopen Koyt |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Overige bieren |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,094 SG |
Berekende kleur (Morey) | 33 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 57 IBU |
Brouwzaalrendement | 75,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
13,50 l | Water uit Water |
5,34 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
3,10 kg | Pale Ale mout | Dingemans | 7 EBC | 72,0 % |
0,43 kg | Lichte tarwemout | Dingemans | 3 EBC | 10,0 % |
0,43 kg | Havervlokken | Supermarkt | 2 EBC | 10,0 % |
0,34 kg | Cara 120 | Dingemans | 120 EBC | 8,0 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
62,0 °C | 1 min. | 20 min. | 3,1 l/kg | |
72,0 °C | 15 min. | 30 min. | 3,1 l/kg | |
78,0 °C | 10 min. | 5 min. | 3,1 l/kg |
Hop
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
13,7 g | Magnum | bellen | 14,9% | 90 min. | 57,3 IBU |
Overige ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Type | Gebruik |
2,50 g | Gagel | specerij | koken |
3,00 g | Iers mos | klaringsmiddel | koken |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Belgian Ardennes (3522) | bovengist |