Bier recept Rochefort 8

Altijd al een Quadrupel bier willen brouwen. Brouw je eigen Rochefort 8.
Dit recept is een kloon recept waarmee je dicht in de buurt van de echte bierstijl komt.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptRochefort 8
Brouwdatum
BierstijlQuadrupel
Volume10,0 l
Begin SG1,071 SG
Berekende kleur (Morey)46 EBC
Berekende bitterheid (Rager)34 IBU
Brouwzaalrendement80,0 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
12,30 lKraanwater
4,51 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
34 mg/l3 mg/l10 mg/l95 mg/l16 mg/l11 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,98 kgPilsmoutDingemans3 EBC67,3 %
0,23 kgDonker amber kandijsiroopZelf gemaakt100 EBC8,0 %
0,23 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC8,0 %
0,22 kgCara 120Dingemans120 EBC7,4 %
0,15 kgMaïsvlokkenSupermarkt3 EBC5,3 %
0,09 kgSpecial BDingemans350 EBC3,2 %
0,03 kgChocolademoutDingemans900 EBC0,9 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylase62,0 °C1 min.45 min.5,0 l/kg
Amylase68,0 °C15 min.20 min.5,0 l/kg
Uitmaischen75,0 °C15 min.5 min.5,0 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
22,1 gStyrian Goldingspellets3,8%75 min.27,2 IBU
8,3 gHallertau Traditionpellets4,5%30 min.6,2 IBU
4,2 gHallertau Traditionpellets4,5%5 min.1,0 IBU

Overige ingrediënten

HoeveelheidNaamTypeGebruik
2,50 gKorianderzaadspecerijkoken

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Belgian Abbey II (1762)bovengist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *