Dit Alt bier recept is gebaseerd op een typische Alt bierbrouw recept. We gebruiken in dit recept een ondergistende gistsoort, dus zorg dat je hiervoor de juiste middelen hebt.
Het is aan te raden om een giststarter te maken voor dit recept.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Zelf bier brouwen? Brouw eens een Alt bier met een bierbrouw pakket!
Alt bier recept - bierbrouw recepten
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Maarts Viooltje |
Bierstijl |
Alt |
Volume |
10,0 l |
Begin SG |
1,053 SG |
Eind SG |
1,015 SG |
5,0% |
|
Bitterheid |
28 IBU |
Kleur |
19 EBC |
Kooktijd |
60 min. |
Brouwzaalrendement |
70,0 % |
Ingrediënten + schema Alt bier recept
Maisch en spoelwater
Mout
Hoeveelheid |
Naam |
Kleur |
1,66 kg |
Vienna mout |
7 EBC |
0,47 kg |
Münchner II |
23 EBC |
0,10 kg |
Melanoidinemout |
70 EBC |
0,10 kg |
Cara-hell |
25 EBC |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd | IBU |
5,3 g | Taurus | pellets | 13,0% | 60 min. | 22,5 IBU |
7,9 g | Smaragd | pellets | 5,0% | 15 min. | 3,5 IBU |
8,0 g | Hallertau Tradition | pellets | 4,0% | 5 min. | 1,7 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Bavarian Lager (2206) | ondergist |
Overige ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Type | Gebruik |
– |
Maischschema
Temperatuur |
Stap tijd |
Rust tijd |
Beslagdikte |
62,0 °C |
1 min. |
20 min. |
3,7 l/kg |
72,0 °C |
15 min. |
30 min. |
3,7 l/kg |
78,0 °C |
10 min. |
5 min. |
3,7 l/kg |
Opmerkingen:
Let op, voor dit bier gebruik je een ondergistende gistsoort. De vergisting dien je in een klimaatkast te doen zodat je de temperatuur kunt controleren.
Bekijk onze Alt bierbrouw recepten
Vergroot je bierbrouw kennis
Bierbrouwrecepten.nl is er voor de beginnende tot aan de gevorderde hobby bierbrouwer. Wij delen met jou de lekkerste recepten, maar geven ook advies over zelf bier brouwen. Ingrediënten heb je uiteraard ook nodig en hier wil je zo min mogelijk voor betalen. Bierbrouwrecepten.nl vergelijkt alle brouwwinkels uit Nederland en België.
Mocht je iets missen op onze website, neem contact op en grote kans dat wij dit gaan opnemen op de website.