Bier recept Maarts viooltje

Een echte Duitse bierstijl uit de streek Niederhein. Zit tegen de smaak van Pils aan, maar wordt met een bovengistende gist gebrouwen. Wordt vaak geassocieerd met Düsseldorf en bevinden zich dan ook de 5 laatste ALT bier brouwerijen.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptMaarts viooltje
Brouwdatum
BierstijlMärzen en Oktoberfest
Volume10,0 l
Begin SG1,053 SG
Berekende kleur (Morey)19 EBC
Berekende bitterheid (Rager)28 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,66 kgVienna moutWeyermann7 EBC71,4 %
0,47 kgMünchner IIWeyermann23 EBC20,1 %
0,10 kgMelanoidinemoutWeyermann70 EBC4,2 %
0,10 kgCara-hellWeyermann25 EBC4,2 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
62,0 °C1 min.20 min.3,7 l/kg
72,0 °C15 min.30 min.3,7 l/kg
78,0 °C10 min.5 min.3,7 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
5,3 gTauruspellets13,0%90 min.22,5 IBU
7,9 gSmaragdpellets5,0%15 min.3,5 IBU
8,0 gHallertau Traditionpellets4,0%5 min.1,7 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Bavarian Lager (2206)ondergist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code