Bier recept Noord Duitse Alt

Een echte Duitse bierstijl uit de streek Niederhein. Zit tegen de smaak van Pils aan, maar wordt met een bovengistende gist gebrouwen. Wordt vaak geassocieerd met Düsseldorf en bevinden zich dan ook de 5 laatste ALT bier brouwerijen.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptNoord Duitse Alt
Brouwdatum
BierstijlAlt
Volume10,0 l
Begin SG1,045 SG
Berekende kleur (Morey)39 EBC
Berekende bitterheid (Rager)33 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
9,95 lWater uit Water
2,26 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,96 kgPilsmoutWeyermann3 EBC89,3 %
0,10 kgMünchner IWeyermann15 EBC4,5 %
0,05 kgCaramunich IWeyermann90 EBC2,3 %
0,05 kgCarafa Special IIWeyermann1150 EBC2,3 %
0,04 kgPale Chocolate moutThomas Fawcett and Sons525 EBC1,7 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust67,0 °C1 min.60 min.4,5 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
8,3 gMagnumbellen13,0%90 min.32,6 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)German Ale (1007)bovengist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code