Bier recept Noord Duitse Alt
Een echte Duitse bierstijl uit de streek Niederhein. Zit tegen de smaak van Pils aan, maar wordt met een bovengistende gist gebrouwen. Wordt vaak geassocieerd met Düsseldorf en bevinden zich dan ook de 5 laatste ALT bier brouwerijen.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
BrouwHulp Recept uitdraai
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Noord Duitse Alt |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Alt |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,045 SG |
Berekende kleur (Morey) | 39 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 33 IBU |
Brouwzaalrendement | 70,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
9,95 l | Water uit Water |
2,26 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
1,96 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 89,3 % |
0,10 kg | Münchner I | Weyermann | 15 EBC | 4,5 % |
0,05 kg | Caramunich I | Weyermann | 90 EBC | 2,3 % |
0,05 kg | Carafa Special II | Weyermann | 1150 EBC | 2,3 % |
0,04 kg | Pale Chocolate mout | Thomas Fawcett and Sons | 525 EBC | 1,7 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
Amylaserust | 67,0 °C | 1 min. | 60 min. | 4,5 l/kg |
Hop
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
8,3 g | Magnum | bellen | 13,0% | 90 min. | 32,6 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | German Ale (1007) | bovengist |