Bier recept Altes Pferd

Een echte Duitse bierstijl uit de streek Niederhein. Zit tegen de smaak van Pils aan, maar wordt met een bovengistende gist gebrouwen. Wordt vaak geassocieerd met Düsseldorf en bevinden zich dan ook de 5 laatste ALT bier brouwerijen.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

OmschrijvingWaarde
Naam receptAltes Pferd
BierstijlAlt
Volume10 liter
Begin SG1,049 SG
Eind SG1,011 SG
Schijnbare vergistingsgraad77,6%
Alcoholgehalte4,9 vol.%
Berekende kleur (Morey)34 EBC
Berekende bitterheid (Rager)43 IBU
Brouwzaalrendement100,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
9,0 lWater uit Zutphen
5,17 lSpoelwater

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
0,96 kgPilsmoutWeyermann3 EBC48,0 %
0,40 kgVienna moutWeyermann7 EBC20,0 %
0,40 kgMünchner IWeyermann15 EBC20,0 %
0,20 kgCaramunich IIWeyermann120 EBC10,0 %
0,04 kgCarafa IWeyermann900 EBC2,0 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
52,0 °C1 min.15 min.4,5 l/kg
62,0 °C10 min.30 min.4,5 l/kg
72,0 °C20 min.10 min.4,5 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
7,8 gMagnumbellen14,9%90 min.34,8 IBU
7,4 gTettnangerbellen3,5%90 min.7,8 IBU

Overige ingrediënten

HoeveelheidNaamTypeGebruik

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)German Ale (1007)bovengist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code