Bier recept Nieuw België Triple

Altijd al een Tripel bier willen brouwen. Brouw je eigen Nieuw België Triple.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptNieuw België Triple
Brouwdatum
BierstijlTripel
Volume10,0 l
Begin SG1,066 SG
Berekende kleur (Morey)10 EBC
Berekende bitterheid (Rager)39 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
10,00 lWater uit Water
7,30 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,01 kgPilsmoutDingemans3 EBC71,8 %
0,54 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC19,3 %
0,22 kgMünchenermoutDingemans15 EBC7,9 %
0,03 kgAroma 50Dingemans50 EBC1,1 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
56,0 °C2 min.15 min.4,4 l/kg
67,0 °C15 min.30 min.4,4 l/kg
73,0 °C10 min.20 min.4,4 l/kg
78,0 °C10 min.5 min.4,4 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
10,2 gTargetpellets11,0%60 min.37,0 IBU
3,8 gHallertau Hersbruckerpellets2,5%15 min.0,8 IBU
7,3 gSaazpellets3,8%0 min.1,5 IBU

Overige ingrediënten

HoeveelheidNaamTypeGebruik
3,75 gKorianderzaadspecerijkoken

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Belgian Ale Yeast (1214)bovengist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code