Bier recept Rochefort 8
Altijd al een Quadrupel bier willen brouwen. Brouw je eigen Rochefort 8.
Dit recept is een kloon recept waarmee je dicht in de buurt van de echte bierstijl komt.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Rochefort 8 |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Quadrupel |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,071 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 46 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 34 IBU |
| Brouwzaalrendement | 80,0 % |
| Kooktijd | 75 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 12,30 l | Kraanwater |
| 4,51 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 34 mg/l | 3 mg/l | 10 mg/l | 95 mg/l | 16 mg/l | 11 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 1,98 kg | Pilsmout | Dingemans | 3 EBC | 67,3 % |
| 0,23 kg | Donker amber kandijsiroop | Zelf gemaakt | 100 EBC | 8,0 % |
| 0,23 kg | Kristalsuiker | Supermarkt | 0 EBC | 8,0 % |
| 0,22 kg | Cara 120 | Dingemans | 120 EBC | 7,4 % |
| 0,15 kg | Maïsvlokken | Supermarkt | 3 EBC | 5,3 % |
| 0,09 kg | Special B | Dingemans | 350 EBC | 3,2 % |
| 0,03 kg | Chocolademout | Dingemans | 900 EBC | 0,9 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Beta-amylase | 62,0 °C | 1 min. | 45 min. | 5,0 l/kg |
| Amylase | 68,0 °C | 15 min. | 20 min. | 5,0 l/kg |
| Uitmaischen | 75,0 °C | 15 min. | 5 min. | 5,0 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 22,1 g | Styrian Goldings | pellets | 3,8% | 75 min. | 27,2 IBU |
| 8,3 g | Hallertau Tradition | pellets | 4,5% | 30 min. | 6,2 IBU |
| 4,2 g | Hallertau Tradition | pellets | 4,5% | 5 min. | 1,0 IBU |
Overige ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Type | Gebruik |
| 2,50 g | Korianderzaad | specerij | koken |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | Belgian Abbey II (1762) | bovengist |
