Bier recept Dunkelweizen

Altijd al een Weizen bier willen brouwen. Brouw je eigen Dunkelweizen.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptDunkelweizen
Brouwdatum
BierstijlWeizen (Dunkel)
Volume20,0 l
Begin SG1,054 SG
Berekende kleur (Morey)38 EBC
Berekende bitterheid (Rager)15 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
20,10 lWater uit Water
5,05 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,76 kgTarwemout. lichtWeyermann4 EBC54,1 %
1,20 kgMünchner IWeyermann15 EBC23,5 %
0,79 kgPilsmoutWeyermann3 EBC15,6 %
0,15 kgCara-aromaWeyermann400 EBC2,9 %
0,15 kgCara-amberWeyermann70 EBC2,9 %
0,05 kgCarafa Special IIIWeyermann1400 EBC1,0 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust67,0 °C1 min.60 min.3,9 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
26,2 gHallertauer Traditionbellen4,0%90 min.15,4 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Weihenstephan Weizen (3068)bovengist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *