Bier recept Weizen Aventinus

Altijd al een Weizen bier willen brouwen. Brouw je eigen Weizen Aventinus.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptAventinus
Brouwdatum
BierstijlWeizen(doppel)bock
Volume10,0 l
Begin SG1,068 SG
Berekende kleur (Morey)45 EBC
Berekende bitterheid (Rager)23 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
10,00 lWater uit Water
7,56 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,78 kgTarwemout. lichtWeyermann4 EBC58,6 %
0,89 kgPilsmoutWeyermann3 EBC29,3 %
0,30 kgCaramunich IIWeyermann120 EBC10,0 %
0,07 kgCarafa Special IWeyermann900 EBC2,2 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
53,0 °C2 min.30 min.3,3 l/kg
67,0 °C15 min.45 min.3,3 l/kg
78,0 °C10 min.10 min.3,3 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
13,9 gHallertauerpellets4,8%90 min.22,0 IBU
4,3 gHallertauerpellets4,8%0 min.1,1 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Weihenstephan Weizen (3068)bovengist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *