Bier recept Weizen Aventinus
Altijd al een Weizen bier willen brouwen. Brouw je eigen Weizen Aventinus.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Aventinus |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Weizen(doppel)bock |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,068 SG |
Berekende kleur (Morey) | 45 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 23 IBU |
Brouwzaalrendement | 75,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
10,00 l | Water uit Water |
7,56 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
1,78 kg | Tarwemout. licht | Weyermann | 4 EBC | 58,6 % |
0,89 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 29,3 % |
0,30 kg | Caramunich II | Weyermann | 120 EBC | 10,0 % |
0,07 kg | Carafa Special I | Weyermann | 900 EBC | 2,2 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
53,0 °C | 2 min. | 30 min. | 3,3 l/kg | |
67,0 °C | 15 min. | 45 min. | 3,3 l/kg | |
78,0 °C | 10 min. | 10 min. | 3,3 l/kg |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
13,9 g | Hallertauer | pellets | 4,8% | 90 min. | 22,0 IBU |
4,3 g | Hallertauer | pellets | 4,8% | 0 min. | 1,1 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Weihenstephan Weizen (3068) | bovengist |