Het zelf brouwen van bier kan een erg leuke hobby zijn. Dat wist jij natuurlijk al lang! Behalve dat het een leuke bezigheid is om te doen, is het ook nog eens vaak goedkoper dan je bier kopen in de supermarkt. En door je flesjes te bottelen kun je ze makkelijk delen met je vrienden of buren (alhoewel het wettelijk niet is toegestaan om zelf gestookte drank buitenshuis te vervoeren).Ben je een fanatieke hobbybrouwer en heb je veel soorten bierbrouw recepten gemaakt, dan kan het lastig zijn om ze uit elkaar te houden. Het maken van een bierfles etiketten is dan de manier om onderscheid te kunnen maken. Ook is het natuurlijk hartstikke leuk om je eigen flesjes te voorzien van een etiketten van je eigen design.

In dit artikel lopen we door de stappen van het maken van een bierfles etiketten.

Bepaal een naam voor jouw bier recept  

Het is mogelijk en zeer praktisch om je bieren te herkennen op een label met de: Stijl, brouwdatum, alcoholpercentage en eind SG. Maar veel leuker is het om je bieren een creatieve naam te geven! Tegenwoordig zijn er genoeg voorbeelden van bieren met creatieve namen. Doe een rondje in je lokale slijterij en doe inspiratie op.Tip: Sommige bierstijlen passen bepaalde namen extra goed zijn. Zo hebben Doppelbocks bijvoorbeeld standaard namen die eindigen op “ator”, zoals: Optimator, Maximator of Triumphator. Doe er je voordeel mee!

Heb je nog niet eerder bier gebouwen? Probeer het dan eens met het beste bierbrouw pakket!

Bepaal de grootte van de bier etiketten.  

Etiketten op bierflesjes kunnen sterk variëren in grootte. Sommige zijn brede, horizontale banden die zich helemaal rond de fles wikkelen, terwijl andere kleine ovaalvormige badges zijn. Om een maat te bepalen, is het het gemakkelijkst om de afmetingen te meten van een bestaand bieretiket dat je zelf het meeste aanspreekt.

Maak een template in een fotobewerking programma.  

Open uw favoriete fotobewerkingssoftware en maak een nieuw bestand met de afmetingen die je hebt gemeten op basis van een bestaand label. Stel de resolutie in op 200 pixels per inch (80 per cm) of hoger, omdat dit een scherpe afdrukkwaliteit garandeert.

Tip: Als je geen fotobewerkingssoftware op je computer hebt, kun je een open source stukje software downloaden met de naam GIMP – het GNU Image Manipulation Program.Design je eigen bier etiketten!

Nu kun je eindelijk aan de slag om een eigen design te ontwerpen op je bierfles etiketten! Zorg dat je brouwerijnaam goed zichtbaar is en vul eventueel aan met informatie zoals de brouwdatum, SG en uiteraard ook wie hem gebrouwen heeft.

Tip: Ben je geen held in een mooi design maken, er zijn op het internet genoeg online tools beschikbaar die je een voorbeeld kunnen geven.  Druk de bier etiketten af op stickerpapier.  

Wanneer je klaar bent met het ontwerpen van de bieretiketten, bent je ook klaar om ze af te drukken. De meest eenvoudige aanpak is om je printer te laden met 8,5×11″ (22×28 cm) stickervel papier. Op deze manier kun je eenvoudig de labels uit het papier knippen met een schaar.    

Plak de bieretiketten op elke fles.  

Nadat je de etiketten van het vel stickerpapier hebt gesneden of geknipt, verwijder je de achterkant en plak je ze voorzichtig op elke fles. Deze stap kan het beste worden gedaan nadat de fles is gevuld en afgedekt. Dit zodat de waas of druppels van het bier de sticker niet kunnen verpesten of zorgen dat het los gaat laten.

Tip: Zorg dat de resten van de bier etiketten van het originele bier goed zijn verwijderd. Hier hebben wij beschreven in dit artikel.Vergroot je bierbrouw kennis

Bierbrouwrecepten.nl is er voor de beginnende tot aan de gevorderde hobby bierbrouwer. Wij delen met jou de lekkerste recepten, maar geven ook advies over zelf bier brouwen. Ingrediënten heb je uiteraard ook nodig en hier wil je zo min mogelijk voor betalen. Bierbrouwrecepten.nl vergelijkt alle brouwwinkels uit Nederland en België.

Mocht je iets missen op onze website, neem contact op en grote kans dat wij dit gaan opnemen op de website.

Brouwwinkel vergelijken

Brouwwinkel vergelijken
Vergelijk alle brouwinkels!

Brouwwinkel vergelijken
Beste bierbrouw pakket Plus

Beste bierbrouw pakket
bierbrouwpakket

Bierbrouw pakket
Zelf bier brouwen

Zelf bier brouwen
Leer zelf je eigen bier brouwen!

Zelf bier brouwen

Bekijk de meeste recente artikelen

Elektrische Fatbikes voor beginners

Elektrische Fatbikes bieden een unieke en opwindende manier om zowel door de stad te reizen [...]

5 tips om een geslaagde barbecue te organiseren

Niets leuker dan een barbecue om de zomer in te zetten, maar bij de organisatie [...]

Koffie kopen – gemalen of hele bonen? – 5 Overwegingen

’s Ochtends wakker worden met de geur van verse koffie die door je huis zweeft [...]

Zelf Mede Maken – Zeer makkelijk en Lekker!

In de wereld van ambachtelijke drankjes moeten we ook zeker de stijl Mede niet vergeten. [...]

De Perfecte Cadeaus voor de Bierliefhebber: Verras je Vriend met Stijl

Als je een vriend hebt die dol is op bier, dan is er geen betere [...]

Bier in de keuken: een culinair avontuur

Bierliefhebber? Culinaire avonturier? Als jij net als veel anderen geniet van een koud biertje, heb [...]

De perfecte combinatie: Vlees en bier

Een gezellige avond met vrienden of familie is pas compleet met een heerlijke maaltijd en [...]

Franziskaner Weißbier: Een bier met een rijke historie en invloed op de biercultuur

Bier is een van de oudste en meest geliefde dranken ter wereld. Het heeft een [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *