Bier recept Dunkelweizen
Altijd al een Weizen bier willen brouwen. Brouw je eigen Dunkelweizen.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Dunkelweizen |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Weizen (Dunkel) |
| Volume | 20,0 l |
| Begin SG | 1,054 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 38 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 15 IBU |
| Brouwzaalrendement | 70,0 % |
| Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 20,10 l | Water uit Water |
| 5,05 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 2,76 kg | Tarwemout. licht | Weyermann | 4 EBC | 54,1 % |
| 1,20 kg | Münchner I | Weyermann | 15 EBC | 23,5 % |
| 0,79 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 15,6 % |
| 0,15 kg | Cara-aroma | Weyermann | 400 EBC | 2,9 % |
| 0,15 kg | Cara-amber | Weyermann | 70 EBC | 2,9 % |
| 0,05 kg | Carafa Special III | Weyermann | 1400 EBC | 1,0 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Amylaserust | 67,0 °C | 1 min. | 60 min. | 3,9 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 26,2 g | Hallertauer Tradition | bellen | 4,0% | 90 min. | 15,4 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | Weihenstephan Weizen (3068) | bovengist |
