Bier recept Dunkelweizen
Altijd al een Weizen bier willen brouwen. Brouw je eigen Dunkelweizen.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Dunkelweizen |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Weizen (Dunkel) |
Volume | 20,0 l |
Begin SG | 1,054 SG |
Berekende kleur (Morey) | 38 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 15 IBU |
Brouwzaalrendement | 70,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
20,10 l | Water uit Water |
5,05 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
2,76 kg | Tarwemout. licht | Weyermann | 4 EBC | 54,1 % |
1,20 kg | Münchner I | Weyermann | 15 EBC | 23,5 % |
0,79 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 15,6 % |
0,15 kg | Cara-aroma | Weyermann | 400 EBC | 2,9 % |
0,15 kg | Cara-amber | Weyermann | 70 EBC | 2,9 % |
0,05 kg | Carafa Special III | Weyermann | 1400 EBC | 1,0 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
Amylaserust | 67,0 °C | 1 min. | 60 min. | 3,9 l/kg |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
26,2 g | Hallertauer Tradition | bellen | 4,0% | 90 min. | 15,4 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Weihenstephan Weizen (3068) | bovengist |