Bier recept Weizen Aventinus
Altijd al een Weizen bier willen brouwen. Brouw je eigen Weizen Aventinus.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Aventinus |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Weizen(doppel)bock |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,068 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 45 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 23 IBU |
| Brouwzaalrendement | 75,0 % |
| Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 10,00 l | Water uit Water |
| 7,56 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 1,78 kg | Tarwemout. licht | Weyermann | 4 EBC | 58,6 % |
| 0,89 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 29,3 % |
| 0,30 kg | Caramunich II | Weyermann | 120 EBC | 10,0 % |
| 0,07 kg | Carafa Special I | Weyermann | 900 EBC | 2,2 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| 53,0 °C | 2 min. | 30 min. | 3,3 l/kg | |
| 67,0 °C | 15 min. | 45 min. | 3,3 l/kg | |
| 78,0 °C | 10 min. | 10 min. | 3,3 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 13,9 g | Hallertauer | pellets | 4,8% | 90 min. | 22,0 IBU |
| 4,3 g | Hallertauer | pellets | 4,8% | 0 min. | 1,1 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | Weihenstephan Weizen (3068) | bovengist |
