Bier recept Oatmeal Stout Kampioensontbijt
Altijd al een Oatmeal Stout bier willen brouwen. Brouw je eigen Oatmeal Stout Kampioensontbijt.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Kampioensontbijt |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Stout (Oatmeal) |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,049 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 50 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 47 IBU |
| Brouwzaalrendement | 75,0 % |
| Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 9,45 l | Water uit Water |
| 7,25 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 1,73 kg | Pale mout. Halcyon | Thomas Fawcett and Sons | 5 EBC | 78,9 % |
| 0,15 kg | Havervlokken | Supermarkt | 2 EBC | 6,9 % |
| 0,12 kg | Pale Crystal mout | Thomas Fawcett and Sons | 60 EBC | 5,7 % |
| 0,08 kg | Crystal mout | Thomas Fawcett and Sons | 130 EBC | 3,4 % |
| 0,06 kg | Chocolademout | Dingemans | 900 EBC | 2,8 % |
| 0,05 kg | Carafa I | Weyermann | 900 EBC | 2,2 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| 50,0 °C | 2 min. | 30 min. | 4,3 l/kg | |
| 68,0 °C | 15 min. | 45 min. | 4,3 l/kg | |
| 78,0 °C | 10 min. | 10 min. | 4,3 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 32,3 g | E.K. Goldings | bellen | 4,9% | 60 min. | 47,4 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | Irish Ale (1084) | bovengist |
