Bier recept Rookbier (Erwin Vermeij)
Altijd al een Rookbier willen brouwen. Brouw je eigen Rookbier.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Rookbier (Erwin Vermeij) |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Klassiek rookbier |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,045 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 25 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 20 IBU |
| Brouwzaalrendement | 80,0 % |
| Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 10,00 l | Water uit Water |
| 1,92 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 0,60 kg | Rookmout | Weyermann | 6 EBC | 31,6 % |
| 0,60 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 31,6 % |
| 0,60 kg | Münchner I | Weyermann | 15 EBC | 31,6 % |
| 0,07 kg | Caramunich II | Weyermann | 120 EBC | 3,9 % |
| 0,03 kg | Chocolademout | Dingemans | 900 EBC | 1,3 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| 50,0 °C | 2 min. | 30 min. | 5,3 l/kg | |
| 67,0 °C | 2 min. | 30 min. | 5,3 l/kg | |
| 78,0 °C | 2 min. | 10 min. | 5,3 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 10,0 g | Fuggle | bellen | 4,0% | 90 min. | 12,0 IBU |
| 5,0 g | Cascade | bellen | 5,0% | 90 min. | 7,5 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | German Ale (1007) | bovengist |
