Bier recept Rookbier (Erwin Vermeij)

Altijd al een Rookbier willen brouwen. Brouw je eigen Rookbier.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptRookbier (Erwin Vermeij)
Brouwdatum
BierstijlKlassiek rookbier
Volume10,0 l
Begin SG1,045 SG
Berekende kleur (Morey)25 EBC
Berekende bitterheid (Rager)20 IBU
Brouwzaalrendement80,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
10,00 lWater uit Water
1,92 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
0,60 kgRookmoutWeyermann6 EBC31,6 %
0,60 kgPilsmoutWeyermann3 EBC31,6 %
0,60 kgMünchner IWeyermann15 EBC31,6 %
0,07 kgCaramunich IIWeyermann120 EBC3,9 %
0,03 kgChocolademoutDingemans900 EBC1,3 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
50,0 °C2 min.30 min.5,3 l/kg
67,0 °C2 min.30 min.5,3 l/kg
78,0 °C2 min.10 min.5,3 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
10,0 gFugglebellen4,0%90 min.12,0 IBU
5,0 gCascadebellen5,0%90 min.7,5 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)German Ale (1007)bovengist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *