Bier recept witbier Blanche Originale
Altijd al een Porter bier willen brouwen. Brouw je eigen witbier Blanche Originale.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Blanche Originale |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Witbier |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,049 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 7 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 20 IBU |
| Brouwzaalrendement | 70,0 % |
| Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 9,70 l | Water uit Antwerpen. België |
| 0,65 g | CaCl2 |
| 2,65 ml | Melkzuur |
| 2,69 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 108 mg/l | 11 mg/l | 37 mg/l | 74 mg/l | 73 mg/l | 84 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 1,10 kg | Pilsmout | Dingemans | 3 EBC | 46,3 % |
| 1,00 kg | Tarwevlokken | Supermarkt | 2 EBC | 42,1 % |
| 0,22 kg | Havervlokken | Supermarkt | 2 EBC | 9,5 % |
| 0,05 kg | Münchenermout | Dingemans | 15 EBC | 2,1 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Eiwitrust | 50,0 °C | 1 min. | 15 min. | 4,1 l/kg |
| Amylaserust | 68,0 °C | 1 min. | 45 min. | 4,1 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 16,3 g | Hallertauer Tradition | bellen | 4,0% | 90 min. | 19,6 IBU |
Overige ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Type | Gebruik |
| 0,45 g | Kamillebloemen | kruid | koken |
| 4,85 g | Korianderzaad | specerij | koken |
| 18,95 g | Sinaasappelschil. bitter | specerij | koken |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | Belgian Witbier (3944) | bovengist |
