Bier recept Oatmeal Stout

Altijd al een Oatmeal Stout bier willen brouwen. Brouw je eigen Oatmeal Stout.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptOatmeal Stout
Brouwdatum
BierstijlStout (Oatmeal)
Volume10,0 l
Begin SG1,054 SG
Berekende kleur (Morey)88 EBC
Berekende bitterheid (Rager)36 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
11,70 lWater uit Water
0,90 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,88 kgPale mout. HalcyonThomas Fawcett and Sons5 EBC72,9 %
0,20 kgHavervlokkenSupermarkt2 EBC7,7 %
0,15 kgChocolademoutDingemans900 EBC5,8 %
0,15 kgAroma 50Dingemans50 EBC5,8 %
0,10 kgGeroosterde gerstThomas Fawcett and Sons1200 EBC3,9 %
0,10 kgCaramunich IIWeyermann120 EBC3,9 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust68,0 °C1 min.90 min.4,5 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
24,6 gGoldings – E.K.bellen5,0%75 min.36,3 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)London ESB Ale (1968)bovengist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *