Bier recept Oatmeal Stout
Altijd al een Oatmeal Stout bier willen brouwen. Brouw je eigen Oatmeal Stout.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Oatmeal Stout |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Stout (Oatmeal) |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,054 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 88 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 36 IBU |
| Brouwzaalrendement | 70,0 % |
| Kooktijd | 75 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 11,70 l | Water uit Water |
| 0,90 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 1,88 kg | Pale mout. Halcyon | Thomas Fawcett and Sons | 5 EBC | 72,9 % |
| 0,20 kg | Havervlokken | Supermarkt | 2 EBC | 7,7 % |
| 0,15 kg | Chocolademout | Dingemans | 900 EBC | 5,8 % |
| 0,15 kg | Aroma 50 | Dingemans | 50 EBC | 5,8 % |
| 0,10 kg | Geroosterde gerst | Thomas Fawcett and Sons | 1200 EBC | 3,9 % |
| 0,10 kg | Caramunich II | Weyermann | 120 EBC | 3,9 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Amylaserust | 68,0 °C | 1 min. | 90 min. | 4,5 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 24,6 g | Goldings – E.K. | bellen | 5,0% | 75 min. | 36,3 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | London ESB Ale (1968) | bovengist |
