Bier recept Mauldon’s Black Adder

Altijd al een Stout bier willen brouwen. Brouw je eigen Mauldon’s Black Adder.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptMauldon’s Black Adder
Brouwdatum
BierstijlStout (Irish Dry)
Volume10,0 l
Begin SG1,052 SG
Berekende kleur (Morey)59 EBC
Berekende bitterheid (Rager)50 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
9,55 lWater uit Water
7,22 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,05 kgPale mout. Maris OtterThomas Fawcett and Sons5 EBC46,4 %
1,05 kgPale mout. HalcyonThomas Fawcett and Sons5 EBC46,4 %
0,10 kgZwarte moutDingemans1400 EBC4,4 %
0,06 kgCrystal moutThomas Fawcett and Sons130 EBC2,7 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
68,0 °C2 min.60 min.4,2 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
20,2 gChallengerpellets7,0%90 min.46,8 IBU
11,2 gE.K. Goldingsbellen4,9%0 min.2,7 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)London Ale III (1318)bovengist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *