Wie kent hem niet? De Bourbon County Brand stout van Goose Island. Een heerlijk zware Russian Imperial Stout die gebarrel aged is op heavenhill vaten. Ze worden niet beter dan dit!

Dit recept kost wat moeite op de brouwdag. Een moutstort van 11 kilo op 15 liter bier is veel. Je zal stevig moeten roeren. Verder kun je het recept volgen om een top bier te brouwen.

Bekijk ook: Sous vide koken

Het barrel age effect kun je creëren door oak chips op bourbon te laten staan. Gebruik hiervoor 10 gram heavy toast en je beste bourbon. Laat het minimaal 2 weken in de bourbon staan voor je het toevoegt aan je vergistingsemmer. Langer dan 2 weken mag ook. Daarna ga je de emmer met de oak chips lageren en dit mag zeker 1 tot 3 maanden.

Geniet van het bier, het is top!

BCBS recept

Basis

OmschrijvingWaarde
KenmerkGebrouwen door Brouwpunt
Naam receptBourbon County Brand Stout kloon
Brouwdatum18-07-2021
BierstijlRussian Imperial Stout
Volume15,0 l
Begin SG1,125 SG
Berekende kleur (Morey)172 EBC
Berekende bitterheid (Rager)88 IBU
Brouwzaalrendement60,0 %
Kooktijd120 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
23,00 lWater uit Zutphen
7,92 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
12 mg/l2 mg/l27 mg/l74 mg/l12 mg/l15 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
7,08 kgPilsmoutWeyermann3 EBC65,6 %
2,08 kgSwaen Munich LightDe Swaen14 EBC19,3 %
0,50 kgCara 120Dingemans120 EBC4,6 %
0,42 kgChocolade roggemoutWeyermann650 EBC3,9 %
0,42 kgBlackSwaen Chocolate BDe Swaen850 EBC3,9 %
0,29 kgBlackSwaen BlackDe Swaen1325 EBC2,7 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
 68,0 °C2 min.90 min.2,1 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
18,0 gNuggetpellets13,0%60 min.41,8 IBU
22,0 gNuggetpellets13,0%45 min.45,8 IBU

Gist

23,0 gSafale American (US-05)bovengist


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *