Bier recept Klassiek Rauchbier
Altijd al een Rookbier willen brouwen. Brouw je eigen Klassiek Rauchbier.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Klassiek Rauchbier |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Klassiek rookbier |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,053 SG |
Berekende kleur (Morey) | 32 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 25 IBU |
Brouwzaalrendement | 70,0 % |
Kooktijd | 60 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
10,75 l | Water uit Water |
1,81 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
1,12 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 44,0 % |
0,90 kg | Rookmout | Weyermann | 6 EBC | 35,4 % |
0,35 kg | Münchner I | Weyermann | 15 EBC | 13,7 % |
0,10 kg | Caramunich II | Weyermann | 120 EBC | 3,9 % |
0,05 kg | Melanoidinemout | Weyermann | 70 EBC | 2,0 % |
0,03 kg | Carafa Special III | Weyermann | 1400 EBC | 1,0 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
Amylaserust | 68,0 °C | 1 min. | 60 min. | 4,2 l/kg |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
20,2 g | Hallertauer Tradition | bellen | 4,0% | 60 min. | 24,0 IBU |
6,2 g | Hallertauer Tradition | bellen | 4,0% | 10 min. | 1,5 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Bohemian Lager (2124) | ondergist |