Bier recept Klassiek Rauchbier
Altijd al een Rookbier willen brouwen. Brouw je eigen Klassiek Rauchbier.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Klassiek Rauchbier |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Klassiek rookbier |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,053 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 32 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 25 IBU |
| Brouwzaalrendement | 70,0 % |
| Kooktijd | 60 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 10,75 l | Water uit Water |
| 1,81 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 1,12 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 44,0 % |
| 0,90 kg | Rookmout | Weyermann | 6 EBC | 35,4 % |
| 0,35 kg | Münchner I | Weyermann | 15 EBC | 13,7 % |
| 0,10 kg | Caramunich II | Weyermann | 120 EBC | 3,9 % |
| 0,05 kg | Melanoidinemout | Weyermann | 70 EBC | 2,0 % |
| 0,03 kg | Carafa Special III | Weyermann | 1400 EBC | 1,0 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Amylaserust | 68,0 °C | 1 min. | 60 min. | 4,2 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 20,2 g | Hallertauer Tradition | bellen | 4,0% | 60 min. | 24,0 IBU |
| 6,2 g | Hallertauer Tradition | bellen | 4,0% | 10 min. | 1,5 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | Bohemian Lager (2124) | ondergist |
