Bier recept Robuust Porter

Altijd al een Porter bier willen brouwen. Brouw je eigen Roggenbier.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptRoggenbier
Brouwdatum
BierstijlRoggenbier
Volume10,0 l
Begin SG1,052 SG
Berekende kleur (Morey)33 EBC
Berekende bitterheid (Rager)18 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
12,55 lWater uit Water
3,24 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,25 kgRoggemoutWeyermann7 EBC45,1 %
0,70 kgMünchner IWeyermann15 EBC25,2 %
0,60 kgPilsmoutWeyermann3 EBC21,7 %
0,20 kgCaramunich IWeyermann90 EBC7,2 %
0,03 kgCarafa IIWeyermann1150 EBC0,9 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust68,0 °C1 min.60 min.4,5 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
14,1 gTettnanger Tettnangbellen4,0%90 min.16,7 IBU
4,0 gSaazpellets3,5%15 min.1,2 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Weihenstephan Weizen (3068)bovengist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *