Bier recept Robuust Porter
Altijd al een Porter bier willen brouwen. Brouw je eigen Roggenbier.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Roggenbier |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Roggenbier |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,052 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 33 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 18 IBU |
| Brouwzaalrendement | 70,0 % |
| Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 12,55 l | Water uit Water |
| 3,24 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 1,25 kg | Roggemout | Weyermann | 7 EBC | 45,1 % |
| 0,70 kg | Münchner I | Weyermann | 15 EBC | 25,2 % |
| 0,60 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 21,7 % |
| 0,20 kg | Caramunich I | Weyermann | 90 EBC | 7,2 % |
| 0,03 kg | Carafa II | Weyermann | 1150 EBC | 0,9 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Amylaserust | 68,0 °C | 1 min. | 60 min. | 4,5 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 14,1 g | Tettnanger Tettnang | bellen | 4,0% | 90 min. | 16,7 IBU |
| 4,0 g | Saaz | pellets | 3,5% | 15 min. | 1,2 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | Weihenstephan Weizen (3068) | bovengist |
